CHP'de tarihler netleşiyor: Mutabakat sağlanacak

CHP’de yerel seçim başarısının ardından kongre süreci, başladı. Olağan kongre sürecinde parti yönetiminin uzlaşmayı ve mutabakatı teşvik edeceği, CHP’deki bütün kesimlerin sürece dahil edileceği ifade ediliyor.

31 Mart’taki yerel seçimler ve 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçiminin ardından CHP’de kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin takvim de netleşmeye başladı. CHP içinde yapılan değerlendirmelere göre takvimin bu ay sonuna kadar belirlenmesi ve ekim ayı içerisinde başlaması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre üyeliklerin askıya çıkarılması, listelerin kesinleşmesiyle devam edecek sürecin ardından ilçe kongrelerinin kasım ya da aralık ayında yapılacağı, ocak ya da şubat ayında da il kongrelerinin yapılmasının hedeflendiği belirtiliyor.

İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından olağan kurultayın mart ayının sonunda ya da nisan ayının başındaki bir tarihte gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

CHP içinde yerel seçim başarısının ardından partinin genel iktidar hedefine doğru ilerlerken olası tartışmaların yaşanmaması için kurultay sürecinde çok dikkatli davranılacağı ifade ediliyor.

CHP yönetiminin kurultay süreçleriyle ilgili olarak öncelikle uzlaşma ve mutabakatı teşvik edeceği belirtiliyor. Sürecin herhangi bir tartışma olmadan yürütülmesi hedeflenirken, partinin iktidara taşınması sürecinde de CHP içinde hiçbir partilinin dışarıda bırakılmamasının amaçlandığı vurgulanıyor.

19 Eyl 2019 - 10:17 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.