CHP'de kurultay tartışması… Ertelenecek mi, zamanında mı yapılacak?

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında partinin olağan kurultayının bir yıl ertelenmesi yönündeki öneriler dile getirilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayın zamanında yapılması gerektiğini söylediği öğrenildi.

CHP’nin önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısında kurultay hazırlıkları gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre partinin 37. olağan kurultayına yönelik bazı takvim seçenekleri CHP lideri Kılıçdaroğlu’na iletildi.

AK Parti içinde yaşanan tartışmalar ve bazı eski isimlerin yeni parti kurmaya yönelik çalışmaları, Cumhur İttifakı’nda yaşanabilecek çatlaklar nedeniyle erken seçimin gündeme gelebileceğine işaret eden bazı MYK üyeleri, normal tarihi Şubat 2020 olan kurultayın bir yıl ertelenmesinin doğru olacağı görüşünü dile getirdi.

Bazı MYK üyeleri kurultayın ertelenerek olası bir seçim sürecinde takvimde sıkışma yaşanmaması ve olası seçime daha rahat hazırlanılması gerektiği görüşünü dile getirdi.

MYK üyelerinin bu konudaki görüşlerini dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun partinin kurultayının olağan tarihi olan Şubat 2020’de yapılması gerektiğini ifade ettiği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu’nun, “Kurultayı ertelemeye gerek yok. Tarihi neyse o tarihte yapılır” dediği öğrenildi. Bu doğrultuda CHP’de kurultaya yönelik hazırlıkların Ekim ayında başlayacağı, yeni yıl öncesinde il ve ilçe kongrelerinin bitirileceği ifade ediliyor.

24 Tem 2019 - 09:06 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.