CHP, 16 Nisan'da meydanlara çıkıyor

CHP, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiren referandumun yapıldığı 16 Nisan'da, 81 ilin kent merkezlerinde oturma eylemi yapacak. Ortak bildirinin okunacağı oturma eyleminde 'OHAL değil, demokrasi istiyoruz' denilecek.

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) 16 Nisan referandumunun yıl dönümünde 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' sloganıyla 81 ilin kent merkezinde saat 12.00’de bir saat oturma eylemi yapılması kararı alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yaklaşık 5 saat süren MYK toplantısında Suriye, Rusya, İran ve ABD çerçevesinde Ortadoğu sorunu ele alındı. Ekonomideki gelişmelere ilişkin de bir sunumun yapıldığı toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun “Özellikle borç ve faizle ilgili araştırma yapılsın ve bir rapor hazırlansın” talimatı verdiği öğrenildi.

Çocuğun istismarına yönelik yasa tasarısının Meclis’e dün gelmesiyle birlikte MYK’da konu ele alındı. Tasarıda getirilen 12 yaş sınırının eleştirildiğinin öğrenildiği MYK’da, yapıcı muhalefet yapılması ve düzenlemenin desteklenmesi kararı çıktı.

Edinilen ilgiye göre MYK’de AK Parti-MHP’nin hazırladığı ittifak yasasında seçim güvenliğini ilgilendiren maddelerin AYM’ye götürülme kararı alındı. Dilekçenin bir an önce hazırlanacağı, başvurunun kısa sürede yapılacağı öğrenildi.

# CHP

10 Nis 2018 - 09:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.