Cengiz Sarıbay darbenin her türlüsüne karşıyız

CHP Kocaeli İl Örgütü 15 Temmuz şehitleri anısına İzmit Kültür Tepe’de bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Törene İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İl Yöneticileri Av. Hüseyin Acurman, Naim Keskin, Bilgi Dehmen, Hasan Akar, Harun Yıldızlı, Gençlik Kolları İl Başkanı Murat Erinç, İzmit İlçe Başkan Vekili Hakan Çakar, Kadın Kolları İzmit İlçe Başkan Vekili İlknur Balcıgil, İzmit Belediye Meclis üyeleri Aliye Hale Meriç ve Veli Beyaztaş, İlçe Yöneticileri ve partililer katıldı.

MEMLEKETTE ÖTEKİLEŞTİRME SİSTEMİ ORTAYA KONUYOR

Çelenk sunumu sonrası kısa bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye Cumhuriyetine, Parlamenter sisteme, demokrasiye yönelik hain saldırının yıl dönümünde beraberiz. Bu hain saldırının gerçekleşmemesinde en büyük etken tabiî ki halkımızın direnişi, namuslu ülkesini seven askerlerin, aydınların, polislerin direnişi, parlamentonun direnişidir. Bu bağlamda ülkemizde bazı ayrımcılık bazı ötekileştirme girişimleri olmaktadır. Özellikle sayın Cumhurbaşkanı tarafından bu memlekette bir ötekileştirme sistemi devamlı ortaya konmaktadır. Biz bu nedenle burada kendi adımıza 15 Temmuz şehitlerimizi anmak üzere çelenk sunumunu yaptık” dedi.  

DEMOKRASİYE VE PARLAMENTER SİSTEME BAĞLILIK DEVAM ETMELİ

Sembolik de olsa burada olduk, hep beraberiz diyerek sözlerine devam eden Sarıbay, “ Bundan böyle de darbenin her türlüsüne kimden gelirse gelsin, kime gelirse gelsin karşı olacağımızı burada beyan ediyoruz. Ülkemizin demokrasiye, parlamenter sisteme olan bağlılığı devam etmelidir” diye konuştu.  Herhangi bir şekilde hiçbir vatandaşımız ötekileştirilmemeli diyen Sarıbay, “ Buna bilhassa dikkat etmesi gereken kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Buradan kendisine parlamenter sistem içerisindeki siyasi parti genel başkanlığı dışında Cumhurbaşkanlığında özveri, fedakarlık ve toplumu kucaklayıcı tavır bekliyorum” dedi.

#

15 Tem 2017 - 15:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.