Bu kez de CHP kampa giriyor…

Yerel seçimlerden zaferle ayrılan CHP, belediye başkanları ile yapacağı kamp programını netleştirdi.

Yerel seçimlerden zaferle ayrılan CHP, belediye başkanları ile yapacağı kamp programını netleştirdi. 25 Temmuz Perşembe günü Afyonkarahisar’da başlayacak kampta altı farklı birim oluşturulacak ve başkanların koordineli çalışmasının önü açılacak.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde 11’i büyükşehir belediyesi olmak üzere 250’yi aşkın belediyede yönetimi kazanan CHP, önümüzdeki dönem yerel yönetimlerdeki yol haritasını belirlemek üzere toplanıyor.

25, 26 ve 27 Temmuz günlerinde Afyonkarahisar’da yapılacak yerel yönetimler kampı için belediye başkanlarına bildirimde bulunan parti yönetimi, başkanların birbirleriyle koordineli çalışmaları başta olmak üzere çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirmek istiyor. Kampın ardından kurulacak Yerel Yönetim Koordinasyon Merkezi’nin detayları da Afyonkarahisar’daki kampta netleşecek.

Merkezi hükümetin “belediyeleri çalıştırmama” hamlelerini bertaraf etmek isteyen CHP yönetimi, başkanların birbirleri ile çalışmaları, ekonomik engellerin aşılması, çalışmaların kamuoyu ile etkin bir şekilde paylaşılması için de çalışmalar yapacak. Bu kapsamda kampın ardından belediyelerle, araştırma, proje geliştirme, finans, bütçe, iletişim ve hukuk alanlarında işbirliği içerisinde çalışacak altı farklı birimin oluşturulacağı bildirildi.

Belediye başkanlarının ve bazı yardımcılarının katılımıyla yapılacak yerel yönetim kampında, CHP’li bütün belediyelerin kurulma aşamasında olan Koordinasyon Merkezi’yle uyum içinde çalışmasına yönelik bilgilendirme ve sunumlar yapılacak.

CHP, kampın ardında da yerel yönetimlerin izleyeceği yol haritası için parti bünyesinde etkinlikler düzenlemeyi sürdürecek.

Temmuz ayı başında yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belediyelere, istihdamdan yeni projelere kadar her aşamada destek verileceğini belirtmişti.

15 Tem 2019 - 09:20 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.