Bu fotoğraf anı olarak kaldı... Üçü yola çıktı: Sadece biri kaldı

Cumhur İttifakı kapsamında birlikte çalışan üç il başkanından sadece MHP İl Başkanı Aydın Ünlü görevinin başında kalabildi

Türkiye son yıllarda önemli seçimleri geride bıraktı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmemizle birlikte siyasi partiler, ittifak arayışına girmek zorunda kaldı. Bu ittifak çalışmaları kapsamında 24 Haziran seçimlerinde AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi, "Cumhur İttifakı" şemsiyesi altında birlikte çalışmalar yaptı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde ise Cumhur İttifakı'nda sadece AK Parti ve MHP vardı.

TARİHİ FOTOĞRAF

24 Haziran Seçimleri'nden önce Cumhur İttifakı'nın il başkanları olan AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve BBP İl Başkanı Serhat Duyar, birlikte basın toplantısı yapmış ve üç isim tarihi bir fotoğraf vermişti. Bu fotoğraftan sonra çok şey değişti. Karede il başkanı olarak sadece bir isim kaldı.

ERYARSOY VE DUYAR GİTTİ

BBP İl Başkanı Serhat Duyar, 24 Haziran Seçimleri'nde partisi tarafından milletvekili aday listesine alınmamış ve devam eden süreçte görevinden istifa etmişti. AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesi'nin kaybedilmesi nedeniyle istifa etti. Fotoğrafta yer alanlardan sadece biri görevinin başında kaldı.

BADİRELER ATLATTI AMA...

Üç isim arasında en uzun süre il başkanlığı görevinde bulunan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, yine görevinin başında kalan isim oldu. MHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin tüm politikalarını sorgulamadan sahiplenen Ünlü, onca badireye rağmen genel merkezin görevde tuttuğu il başkanı olmayı başardı.

05 May 2019 - 11:39 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.