BBP'de seçim iptali için ikinci başvuru

Büyük Birlik Partisi 15 Ekim’de İl kongresini yapmaya hazırlanırken, kongrenin iptal edilmesiyle ilgili bir suç duyurusunda daha bulunuldu

BBP 15 Ekim tarihinde il kongresi yapmak için hazırlıklarını tamamlarken, İl başkan adaylığına isimlerini açıklayan Zülküf Eta ve Ercan Keleş usulsüzlükler olduğu gerekçesiyle kongrenin iptal edilmesi için Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtılar. Geçtiğimiz günlerde kongrenin iptal edilmesi için seçim kuruluna başvuruda bulunan Eta ve Keleş bu sefer hukuk mahkemesinin kapısını çaldılar. Hukuk mahkemesine verdikleri dilekçede, Anayasa’ya atıfta bulunularak, ‘siyasi partiler kanunu ve BBP’nin tüzüğündeki düzenlemelere aykırı olan kongrenin gerçekleştirilmesi halinde telafisi mümkün olmayan hukuki zararlar ortaya çıkılacaktır’ ifadesi kullanıldı. Kongrenin iptal edilmesi ile ilgili maddelerinde yer aldığı dilekçede;

KONGRE USULSÜZDÜR

‘’Usul ve yasaya aykırılıklar yapıldığı, delege listesinin askı sürelerine ve usulüne uygun işlem yapılmadığı, bir yıl önce vefat eden kişinin listeye delege olarak yazıldığı, parti üyesi ve delege olma vasfına sahip hatta yasal olarak delege olan kişiler listede haksız bir şekilde silindiği, partiye yeni üye olan henüz delege vasfı kazanmamış kişilerin delege olarak yazıldığı, partinin kurucu lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun demokrasiye ve hukuka önem verdiği göz önünde bulundurarak bu kongrenin yapılmasını görmezden gelmemiz mümkün değildir’’ ifadesi yer aldı.

#

11 Eki 2017 - 12:57 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.