Bakın neleri vadetti? Hürriyet, “Çınar Vizyon” projelerini açıkladı

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit için hazırladığı "Çınar Vizyon" adını verdiği projeleri kamuoyuyla paylaştı

AK Parti'de seçim beyannamesi toplantıları sona erdi. Herkes CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet'in İzmit için hazırladığı projeleri merak ediyordu. Fatma Kaplan Hürriyet, bugün Başiskele Wellborn Otel'de seçim vaatlerini kamuoyu ile paylaştı. Toplantıya CHP ve İYİ Parti örgüt ve teşkilatları yoğun olarak katılım sağladı.

MİLLET İTTİFAKI ORADAYDI

Tanıtım programına; CHP Kocaeli milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, Millet İttifakı belediye başkan adayları, eski Milletvekili Hikmet Erenkaya ve çok sayıda partili katıldı.

"İZMİT BIRAKTIĞIMIZ YERDE"

Programın açılışında Eski İzmit Belediye Başkanı Leyla Atakan'ı anan bir video izlendi ve Fatma Kaplan Hürriyet'in bu mirası devam ettireceği vurgulandı. Ardından Fatma Kaplan Hürriyet, kürsüye çıktı. Hürriyet, "İzmit imkanları ve potansiyeli çok büyük kent. Ancak hala bıraktığımız yerde. İzmitliler, yaşayan bir kenti hak ediyor. Bu kentte kentsel dönüşümü rant için değil, halk için yapacağız.

"NEDEN "ÇINAR" ADINI VERDİLER" 

İstihdamı çok önemsiyoruz. Gençler ve kadınlar için iş fikirlerini belediye yatırımları ile hayata geçirmeyi istiyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olabilecek bir sosyal belediyecilik anlayışı ile geliyoruz. İmar planları da buna göre yapılacak. Biz İzmit'in potansiyelini iyi biliyoruz. Biz tüm hedeflerimize çınar adını verdik. Yıllar sonra da hizmetlerimizle anılmak için 'Gel ve katıl bize' diyoruz.

"363 BİN YURTTAŞA EŞİT HİZMET"

Projelerimizde daha çok sosyal belediyeciliği, katılımcılığı, insan odaklı projeleri hayata geçirmek için çaba gösterdik. Belediyecilik betona gömülmekle olmuyor. Belediyecilik kente nefes aldırmaktan geçiyor. Eşit ve adil hizmetten geçiyor belediyecilik. Biz istiyoruz ki bu kent nefes alsın. Festivaller kenti İzmit'i özlediğinizi biliyorum. Biz 1 Nisan sabahı 363 bin insanımıza eşit ve adil hizmet edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

 

Hürriyet ardından projelerini anlattı...

İŞTE HÜRRİYET’İN PROJELERİ

SOSYAL BELEDİYECİLİK

1 Nisan sabahı 363 bin insanımıza eşit ve adil bir hizmet sağlayacağız. Yaşayan, üreten, yaratıcı, güvenli İzmit için... Önceliğimiz Kadınlar - Çocuklar - Gençler olacak. Kadın, çocuk, genç, engelli, dar gelirli, işçi, esnaf, kendini eşit yurttaş hissedecek.

YAŞAMIN İÇİNDE VE ÖZGÜR KADINLARIMIZ İÇİN...

Kreş ve yaşlı gündüz bakım evleri ile kadınlarımız iş hayatında daha aktif olabilecek. Geleceğimiz için üretecek, üreten kadına destek sunacağız. Kadınları kooperatifleşmeye özendireceğiz Kurslardan alınan sertifika belgeleri çekmecelerde kalmayacak. Kadınlarımızın ürettiği ürünlere satın alma güvencesi vererek, bunları sanal pazarda satışa sunacağız. Çok geniş bir kitleye tanıtacağız. Kadınlarımıza sosyal etkinliklerde ve festivallerde stant önceliği vereceğiz. Kadınlarımızın ürettiği ev yapımı doğal yiyecek maddelerini Çınar Satış Noktaları’nda ekonomiye kazandıracağız. Özel sektör ile işbirliği içerisinde ev atölyeleri kuracak ve kadınların sigortalılığı için özel projeler geliştireceğiz. Anne ve çocuk sağlığı hizmetini “Koruyucu Sağlık Hizmeti” kapsamında tüm kadınlarımıza vereceğiz. Belediyemiz kadınlarımız için sosyal şemsiyedir. İhtiyaç duyan kadınlarımız için Çınar Kadın Konuk Evi oluşturacağız.

EVİMİZ İŞ YERİMİZ PROJESİ

İzmitli kadınlar kendilerini ileriye taşıyacak, adımları güvenle atacak! Her yaş ve eğitimden iş hayatına dahil olmak isteyen İzmitli kadınlarımızı e - İzmit Kent Bilgi Sistemi üzerinden Evimiz İş Yerimiz Projesi ile aktif kılacağız. Evimiz İş Yerimiz Projesi, çağımızın üretim ve dijital pazarlama anlayışına uygun olarak, kadın emeğine yeni ve modern yorumlar getirecek, belediyemiz bünyesinde kurulacak koordinasyon merkezi ile istihdama katkı sunacak. Kadınlarımızı üretimin her aşamasında destekleyeceğiz.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN...

“Çocuklar bizim geleceğimiz” sözü sadece lafta kalmamalı. Çocuklarımızın kendilerini özgür hissedecekleri geleceği birlikte şekillendireceğiz. Tüm çocuklarımızın yaşlarına, yeteneklerine ve ihtiyaçlarına yönelik kreş, oyun ve eğitim merkezleri kuracak ve bunları kent geneline yayacağız. Çalışan ve çalışmak isteyen kadınların en öncelikli ihtiyacı çocukları için güvenli ortamlar bulmaktır. İzmit’i çocuklarımızın güvenle sosyalleşebildikleri bir kent haline getireceğiz.

İZMİT ÇINAR KREŞ

Mahallelerimize, çocuklarımızın çevreci bireyler olarak yetişeceği, sanat ve sporun her dalıyla buluşacağı, İzmit Çınar Kreşlerini kuracağız.

İZMİT ÇINAR ÇOCUK KAMPÜSÜ

Yaklaşık 25.000 m2 alan üzerine, hafif yapı malzemeleri ile tek katlı İzmit Çınar Çocuk Kampüsü kuracağız. Çocuklarımızın yaratıcıklarını artırmak ve bilişim çağını yakalamak ana hedefimizdir. Özellikle matematik ve kodlama eğitimleri oyunlarla verilecektir. Bu imkanlardan tüm okullarımızın eşit şekilde yararlanması sağlanacaktır. Okullar ile çocuk kampüsü arasında ulaşım belediyemiz tarafından karşılanacak, sağlıklı beslenme hizmeti sunulacaktır. Çocuklarımız tüm meslekleri oyunlar ile öğrenecek, çocuk trafik eğitim alanında bisiklet sürecek, Akvaryum’da deniz canlılarını izleyecek, santranç, müzik, resim atölyelerine katılacak, sokak oyunlarını gönlünce oynayacak, spor alanlarında değişik spor dalları ile tanışacaktır. Her öğrenciye ilgisine ve yeteneğine göre müzik enstrümanı ve resim malzemesi, öğretmenler ile işbirliği yapılarak, hediye edilecektir. Bu kampüs içinde Engelsiz Çocuk Merkezi oluşturulacaktır. Bu kampüs “çevreci/yeşil bina” standartlarında kurulacaktır

İZMİT LEYLA ATAKAN ŞEHİR KÜTÜPHANESİ

Uluslararası normlarda, 7’den 70’e her yaş grubundan İzmitlinin faydalanacağı İzmit Şehir Kütüphanesi kuracağız . Kütüphane bünyesinde söyleşi mekanları, cep sineması, kafeterya yer alacak, dar gelirli İzmitlilerin ve özellikle ev kadınlarımızla emeklilerimizin sosyal hayata aktif olarak dahil olması için etkinlikler düzenlenecektir.

YAZILIM KÖYÜ

Yazılım üretmek için altyapı oluşturacağız. Çağın gereklerine uygun yazılım hizmetlerini sunacak ve nitelikli istihdam için örnek olacağız. Gençlerimizi, çocuklarımızı ve kadınlarımızı yazılım dünyasıyla tanıştıracağız. Bunun için kuracağımız Yazılım Köyü sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da yazılım üretecek.

İZMİT ÇINAR GENÇLİK VE İNOVASYON MERKEZİ

Girişimci ve yaratıcı gençlerin iş kurma ve yenilikçi projelerinin üretilmesine destek olacağız. Bu amaçla, İzmit Çınar Gençlik ve İnovasyon Merkezi kuracağız. Merkezimizin içinde açık ofis, toplantı odaları, konferans salonu, özgür çalışma ortamları, sekreterya hizmetleri sunacağız. Bu merkez ile özellikle Kocaeli Üniversiteli gençlerimizin İzmit iş hayatına ve üretimine katma değer yaratmasını sağlayacağız. Üniversite öğrencilerimizin İzmit ile güçlü bağlar kurması ve kent kültürüne çok renklilik getirmesine öncülük edeceğiz.

ÇOCUK VE GENÇLERİMİZİN EĞİTİMİ İÇİN...

En büyük eserimiz Cumhuriyettir. Demokrasimize, Cumhuriyetimize bağlı gençler için Atatürk Evi kuracağız. Kentimizin en büyük şansı olan Kocaeli Üniversitesi’ne bilimsel/inovatif projelerde destek vereceğiz. Belediyemizin vereceği destekle öğrencilerimizi yurtdışına göndereceğiz. Bu gençlerle eğitimleri sonrasında kentin geleceğini planlamak üzere çalışacağız. Yurtdışı öğrenci değişim programlarına öncülük edeceğiz. İşsiz ve mezun gençlerimize, istihdam sağlanması için sanayi kuruluşları ile işbirliği halinde nitelikli meslek edindirme kursları açacağız. İz-Der projesi kapsamında atanamayan genç öğretmenlerimiz ile öğrencileri buluşturacağız. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza eğitim desteği sunacağız. Üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin barınma ihtiyaçlarını çözmek için İzmit Çınar Yurt Projesi’ni kuracağız. Engelli çocuklar için Hipoterapi (atla tedavi), yüzme gibi özellikli merkezler ile oyun ve rehabilitasyon programlarını hayata geçireceğiz. Çocuk ve gençlerimiz için yaz spor ve eğitim kampları düzenleyeceğiz. Temel Afet ve İlkyardım Eğitimi almayan çocuk ve gencimiz kalmayacak. Üniversite öğrencilerine Öğrenci Çamaşırhanesi hizmeti sunacağız. Tüm okullara temizlik personeli, temizlik malzemesi ve ilkyardım dolabı desteği vereceğiz.

ADALETLİ VE ŞEFFAF BELEDİYE HİZMETLERİ

Belediye hizmetlerinde şeffaf olacağız ve liyakati esas alacağız. Belediye çalışanlarının refah düzeyi tüm kentin aynasıdır. İzmit Belediyesi’nde asgari ücreti en az 2.200 TL yapacağız. Encümen ve Belediye Meclis toplantıları Web TV üzerinden canlı yayınlanacak. Belediye bütçesi tarafsız denetim kurumlarına yaptırılarak halkımıza duyurulacaktır. İsraf ve menfaat projelerine son vereceğiz. Bütçe Tasarrufu Komisyonu kuracağız. Cami ve cemevlerinin temizlik, bakım ve tamirat işlerini belediyemiz üstlenecektir. İhtiyaç olan ısıtma-soğutma ve sıcak su sistemlerini yenileyeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanlar ve asgari ücret ile çalışanlara düğün salonlarımızı ücretsiz tahsis edeceğiz. Okul ve cami tuvaletleri ile kentteki tüm diğer tuvaletleri modern şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Tuvaletleri ücretsiz yapacağız.

PAŞASUYU ŞİŞELEME TESİSİ

İzmit’e özel Paşasuyu Kaynağı için şişeleme tesisi kurularak, markalaştırılacak ve İzmit ekonomisine kazandırılacaktır.

KÜÇÜK SANAYİİ DESTEKLEYECEĞİZ

Küçük sanayi esnafımızın talepleri doğrultusunda merkezi iş alanları çağdaş planlama ilkeleri doğrultusunda tasarlanacaktır.

ODALAR VE DERNEKLER YERLEŞKESİ

Kent konseyi yeniden işlevine kavuşturulacak. Tüm sivil toplum örgütlerinin, üniversitemizin ve meslek odalarının etkin katılımı sağlanacaktır. İçerisinde çok amaçlı salonların, ortak sekreteryanın ve dernek ofislerinin yer alacağı Odalar ve Dernekler Yerleşkesi bu amaçla oluşturulacak, “Demokratik Kent Yönetimi ve Kent Sorunlarına Çözüm” odaklı çalışmalar mahalle meclislerini de dahil ederek hep birlikte yapılacaktır.

HUZURLU YAŞAM MERKEZİ

Büyüklerimiz için Huzurlu Yaşam Merkezini sosyal donatı alanları ile birlikte kuracağız. Bu merkezi aynı zamanda yaşlı gündüz bakım evi ve alzheimer hastalarına da hizmet verecek şekilde planlayacağız. İhtiyaç sahibi büyüklerimiz için evde bakım hizmeti vereceğiz. İstihdam edilecek yeni personel için sertifika programı düzenleyeceğiz. Evde bakılan büyüklerimiz için “acil buton sistemini” hayata geçireceğiz.

SPOR KENTİ İZMİT…

Kentin tümünün faydalanacağı, ulusal müsabakaların yapılacağı olimpik yüzme havuzu, basketbol, voleybol, tenis ile bireysel spor müsabakalarının yapılacağı açık ve kapalı spor salonlarını yaygınlaştıracağız. Ata sporumuz olan güreşi destekleyeceğiz. Mahallelerimizde çocuklarımızın, gençlerimizin ve isteyen herkesin spor yapacağı mahalle spor alanlarını geliştireceğiz. İzmitli çocuklarımıza ve gençlerimize çeşitli bireysel spor dallarında malzeme desteği vereceğiz. Amatör spor kulüpleri ile birlikte yeni mahalle/köy kulüplerinin oluşmasına destek olacağız. Amatör spor etkinlikleri için altyapı, ulaşım ve malzeme desteği sağlayacağız. 28 Haziran İzmit’in Kurtuluşunu “İzmit Maratonu” ile sahil alanında kutlayacağız. Yelken, kürek gibi deniz sporlarına destek olacağız.

KOCAELİSPOR

Kocaelispor’u destekleyeceğiz. Kocaelispor’un da faydalanacağı çok amaçlı spor kompleksini hayata geçireceğiz. Kocaelispor’u, sporcu yetiştiren bir kulüp haline getireceğiz. Hedefimiz Kocaelispor’u 1. Lig’e taşımaktır.

FESTİVALLER KENTİ İZMİT

23 Nisan Çocuk Festivali, 19 Mayıs Gençlik Festivali, Tiyatro Festivali, Altın Çınar Film Festivali 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlaması, Pişmaniye Festivali, Hıdırellez ve Roman Festivali, Sahur Eğlenceleri, Mahalle ve Köy Sinema Günleri, Açık Hava Konserleri Yaz Konserleri ve Sokak Festivalleri Bu festivalleri yılın farklı zamanlarında, farklı bölgelerde planlayarak tüm kentimize canlılık getireceğiz.

KÜLTÜR - SANAT - EĞLENCE

İzmit’in kültür - sanat ve eğlence hayatını canlandırmak için başta festivaller olmak üzere bir çok projeyi hızlıca hayata geçireceğiz. Yerli ve yabancı turist çekmek, kentin ekonomik hayatını canlandırmak ve istihdam yaratmak ana hedefimizdir. Bu istihdam alanlarında gençlerimiz önceliğimiz olacaktır. Kentimizin özgün ve coğrafi işaretli lezzeti pişmaniyeyi dünyaya tanıtmak için Uluslararası Pişmaniye Festivali düzenleyerek gastronomi dünyasında hak ettiği yere getireceğiz. İzmit bir müzik kenti olacak. Kentin meydanlarında müzik eksik olmayacak. Sokak müzisyenleri sokak konserleri verirken, yeni sanatçıların yetişmesi için Müzik ve Tiyatro Atölyeleri oluşturacağız. Kent Orkestrası kuracağız. İzmit Belediyesi Kültür Merkezi ve Opera Binasını inşa edeceğiz. Tiyatro ve konser salonlarını çağdaş normlarda tasarlayarak, uluslararası tiyatro, opera, senfoni orkestrası, oda orkestrası festival ve konserlerine ev sahipliği yapmasını sağlayacağız. Yaratıcı yazarlık kursları, edebiyat söyleşileri ile kitaba ayrı bir değer verecek, kentin çeşitli mekanlarında okuma salonları açacağız

TARİH KENTİ İZMİT İÇİN…

Kentimizin geçmişine yakışır şekilde bölgenin tarih ve kültür başkenti olması hedeflenmektedir. İzmit’in marka kent olabilmesi; tarihsel birikiminin ve değerlerinin gün yüzüne çıkarılması için hassasiyet göstereceğiz. Belediyemiz, İzmit sınırlarındaki tüm müzelerin ihtiyaç duydukları altyapı faaliyetlerine destek olacaktır. İzmit Ankara Caddesindeki tarihi binaların restorasyonu ve Halkevi ile Tarihi Surların restorasyonunda Belediyemiz öncü rol üstlenecektir. Kapanönü, Yemeniciler Çarşısı ve Fethiye çarşısı için mimari proje yarışmaları düzenleyip halkımız ve esnafımız ile birlikte turizme kazandıracağız. Açık Hava Tiyatrosu ve İzmit Seyir Terasını, İzmit’in simge yapıları olacak şekilde, yine mimari proje yarışmaları düzenleyerek inşa edeceğiz.

İZMİT MÜZESİ

İzmit’in 3000 yıllık Nikomedia’dan günümüze kadar olan tarihi, dünya müzecilik anlayışı ile İzmit Müzesi’nde hayat bulacaktır. Müze kapalı ve açık sergi alanları, tasarım atölyeleri, satış noktaları ile yerli ve yabancı turistler için bir çekim alanı olacaktır. Özellikle çocuklarımızın, yaşadıkları toprakların değerini hissetmeleri için bu müze aynı zamanda eğitim platformu olarak da hizmet verecek.

İZMİT FUAR ALANI

Leyla Atakan Parkı ve mevcut fuar alanını çevresi ile birlikte yeniden planlayarak İzmit’in ekonomik hayatına dahil edeceğiz. Eğlence ve kültür merkezi olarak rekreasyon alanları ile birlikte 12 ay boyunca yaşatacak ve istihdam sağlayacağız.

PLANLI VE GÜVENLİ KENT İZMİT İÇİN...

En ihtiyaç duyulan mahallelerden başlamak üzere çağdaş şehircilik kurallarına uygun ve deprem güvenli İzmit için, hiç kimseyi mağdur etmeden halkımız ve muhtarlarımız ile yerinde dönüşüm yapacağız. Yaratılan kentsel dönüşüm değeri vatandaşlarımızın lehine kullandırılacaktır. Kentsel dönüşümün kaderi müteahhitlere teslim edilmeyecek, belediyemiz garantör olacaktır. Uluslararası yarışma projeleri ile mimarlıkta yeşil/çevreci kent İzmit için dünya standartlarının getirilmesine öncülük edeceğiz. Konutlaşmada estetik kaygıları gidereceğiz. Kentin tüm yolları, kaldırımları, merdivenleri modern ve engelsiz olarak düzenlenecektir.

SOSYAL KONUT

Hiç evi olmayan dar gelirlilerin ev sahibi olması için sosyal konut projesini hayata geçireceğiz.Sosyal konutların bir kısmı, “ilk evini” kuracaklar ile barınma ihtiyacı olan düşük gelirli ve işsiz halkımızın kullanımına, iş temin edilinceye kadar sunulacaktır.

YEŞİL/ÇEVRECİ İZMİT’İ YARATACAĞIZ

Çöplerimizin yüksek standartlarda kaynağında ayrıştırılmasını, toplanmasını ve geri dönüşümünü etkin olarak sağlayacağız. Evsel kaynaklı atık ayrıştırma tesisi kuracağız. Muhtarlar, kadınlar, çocuklar ve gençler itici gücümüz olacak. Atık toplama otomatları ile özellikle çocuklarımızın Çınar Kartları’na dolum yapılmasını sağlayarak, geri dönüşümü özendireceğiz. Esnafımıza “Çınar Onur Belgesi” ile çöp ve tabela vergilerinde indirim uygulayacağız. Pazar atıkları ve evsel organik atıkları ayrı ayrı toplayarak balık yemi ve kompost gübre olarak kullanılmasını sağlayacak altyapı tesislerini kuracağız. İzmit’in atıkları kentimize ek gelir sağlayacak. Cadde ve sokaklarımızı daima temiz tutacağız. Yenilenebilir enerji kaynağı olarak güneş panellerini hem belediyenin tüm tesislerinde, hem de konutlarda yaygın olarak kullanacağız ve konutlarda/işyerlerinde kullanılmasını teşvik edeceğiz.

İZMİT ÇINAR GENÇLİK VE İNOVASYON MERKEZİ

Girişimci ve yaratıcı gençlerin iş kurma ve yenilikçi projelerinin üretilmesine destek olacağız. Bu amaçla, İzmit Çınar Gençlik ve İnovasyon Merkezi kuracağız. Merkezimizin içinde açık ofis, toplantı odaları, konferans salonu, özgür çalışma ortamları, sekreterya hizmetleri sunacağız. Bu merkez ile özellikle Kocaeli Üniversiteli gençlerimizin İzmit iş hayatına ve üretimine katma değer yaratmasını sağlayacağız. Üniversite öğrencilerimizin İzmit ile güçlü bağlar kurması ve kent kültürüne çok renklilik getirmesine öncülük edeceğiz.

ÇOCUK VE GENÇLERİMİZİN EĞİTİMİ İÇİN...

En büyük eserimiz Cumhuriyettir. Demokrasimize, Cumhuriyetimize bağlı gençler için Atatürk Evi kuracağız. Kentimizin en büyük şansı olan Kocaeli Üniversitesi’ne bilimsel/inovatif projelerde destek vereceğiz. Belediyemizin vereceği destekle öğrencilerimizi yurtdışına göndereceğiz. Bu gençlerle eğitimleri sonrasında kentin geleceğini planlamak üzere çalışacağız. Yurtdışı öğrenci değişim programlarına öncülük edeceğiz. İşsiz ve mezun gençlerimize, istihdam sağlanması için sanayi kuruluşları ile işbirliği halinde nitelikli meslek edindirme kursları açacağız. İz-Der projesi kapsamında atanamayan genç öğretmenlerimiz ile öğrencileri buluşturacağız. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza eğitim desteği sunacağız. Üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin barınma ihtiyaçlarını çözmek için İzmit Çınar Yurt Projesi’ni kuracağız. Engelli çocuklar için Hipoterapi (atla tedavi), yüzme gibi özellikli merkezler ile oyun ve rehabilitasyon programlarını hayata geçireceğiz. Çocuk ve gençlerimiz için yaz spor ve eğitim kampları düzenleyeceğiz. Temel Afet ve İlkyardım Eğitimi almayan çocuk ve gencimiz kalmayacak. Üniversite öğrencilerine Öğrenci Çamaşırhanesi hizmeti sunacağız. Tüm okullara temizlik personeli, temizlik malzemesi ve ilkyardım dolabı desteği vereceğiz.

ULAŞIM

Tüm ulaşım çözümlerini “Yaşayan Şehir İzmit” odaklı olarak düzenleyeceğiz. Toplu ulaşımı geç saatlere kadar sürdüreceğiz. Taşıt odaklı değil, yaya odaklı yeni yayalaştırma alanları planlayacağız. Başta şehir merkezindeki ticari alanlar olmak üzere İzmit’in sosyal hayatına canlılık kazandıracak yayalaştırma projelerini hayata geçireceğiz. Ulaşım zorluğu olan mahallelere yürüyen merdiven ve füniküler sistemler kuracağız. Yeni düzenlemeler ile şehir içi trafik sıkışıklığını giderecek, yeni otoparklar yapacağız. Otopark yapan girişimcileri destekleyeceğiz. İzmit sahil kesimini şehir içi ulaşımına taşıt ulaşımı ve yürüyüş parkurları olarak entegre edeceğiz. Denize ulaşımı kolaylaştıracağız. İzmit içinden geçen otoyolun, tercihli yol olarak da kullanılması için çalışma başlatacağız. Bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılması için özellikle kadınlarımıza ve çocuklarımıza eğitim ve bisiklet desteği vereceğiz. Tüm ulaşım ağı ve yaya alanlarını engelli dostu olarak yeniden planlayacağız ve “Engelsiz Taksi” hizmetini devreye sokacağız. Üniversite öğrencilerimizin İzmit’e kolay ulaşması için ücretsiz ring seferleri düzenleyeceğiz. Gece otobüsü ile kesintisiz ve güvenli ulaşım hizmeti vereceğiz.

ADALETLİ VE ŞEFFAF BELEDİYE HİZMETLERİ

Belediye hizmetlerinde şeffaf olacağız ve liyakati esas alacağız. Belediye çalışanlarının refah düzeyi tüm kentin aynasıdır. İzmit Belediyesi’nde asgari ücreti en az 2.200 TL yapacağız. Encümen ve Belediye Meclis toplantıları Web TV üzerinden canlı yayınlanacak. Belediye bütçesi tarafsız denetim kurumlarına yaptırılarak halkımıza duyurulacaktır. İsraf ve menfaat projelerine son vereceğiz. Bütçe Tasarrufu Komisyonu kuracağız. Cami ve cemevlerinin temizlik, bakım ve tamirat işlerini belediyemiz üstlenecektir. İhtiyaç olan ısıtma-soğutma ve sıcak su sistemlerini yenileyeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanlar ve asgari ücret ile çalışanlara düğün salonlarımızı ücretsiz tahsis edeceğiz. Okul ve cami tuvaletleri ile kentteki tüm diğer tuvaletleri modern şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Tuvaletleri ücretsiz yapacağız.

İZMİT, MEYDANLARI İLE CIVIL CIVIL YAŞAYAN BİR KENT OLACAK

Meydanlarımızı, kullanım özelliklerini değiştirmeden, şehrimizin dokusuna uygun olarak, festival ve konserlere ev sahipliği yapacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Atatürk Heykeli’nin önündeki alanda İzmit’in ilk tören alanını tasarlayacak, 29 Ekim ve 19 Mayıs törenlerini bu alanda Cumhuriyet’in 100. yılında yapacağız. Halkevi Meydanı, Akmeşe Meydanı, Alikahya Meydanı, Kuruçeşme Meydanı, Mehmet Ali Paşa Meydanı, Bekirpaşa Üç Yol Meydanı ve Yeşilova Meydanı’nı yeniden düzenleyeceğiz.

YEŞİL İLE İÇ İÇE BİR İZMİT İÇİN

Kentsel ağaçlandırma planı yapılarak tüm mahallelerimizde yeşil alan ve park alanları arttırılacak. Yüzyıllık çınarlarımıza ayrı bir özen göstereceğiz. Mevcut park ve bahçelerimiz çağımıza uygun ve günlük hayatın bir parçası olacak şekilde şehir mobilyaları ve oyun alanları ile donatılacaktır. Mutlaka her parkımızda spor etkinlik sahası olacaktır. Özellikle kadınlarımız, çocuklarımız ve büyüklerimiz güvenle parklarımızda yürüyüşler yapacak, dinlenecek ve oyunlar oynayacaktır.

İZMİTLİ DENİZ İLE BULUŞACAK

İzmit sahilini günlük hayatın bir parçası haline getirmek hedefimiz olacak. Kültür, sanat, spor etkinliklerini öncelikle sahil alanlarında olmak üzere kentimizin her yerinde planlayacağız.

Yayaların denize kolayca ulaşabileceği ulaşım çözümlerini hızlıca hayata geçireceğiz.

Sahil şeridinde doğal kum plajı ve deniz suyu arıtılarak oluşturulan yüzülebilir deniz havuzu ile her yaştan İzmit’linin yüzme olanağına kavuşmasını sağlayacağız.

Deniz kenti İzmit’te tüm su sporları ile ilgili gerekli destek ve altyapı hizmetlerini sağlayacağız.

AYDINLIK VE GÜVENLİ İZMİT

Belediyemize ait tüm park, bahçe ve meydan aydınlatmaları ile sokak aydınlatmalarını güneş enerjisi ile çalışır hale getireceğiz. Özellikle yürüyüş yolundaki çınarlarımız, cıvıl cıvıl İzmit’i hissetmemiz için özel olarak aydınlatılacaktır.

SEVİMLİ DOSTLARIMIZ SOKAK HAYVANLARI

Çağdaş standartlarda barınaklar yapacağız. Sokak hayvanlarını sahiplendirme sistemi ile gönüllü ağı oluşturacağız. Mama deposu oluşturarak düzenli beslenmelerini sağlayacağız. İzmit tüm canlıların yuvası olacak, yaşam haklarını savunacağız. Hayvan ambulans sistemini hayata geçireceğiz.

ÇINAR KART

Tüm İzmitlilerin hizmetine sunacağımız Çınar Kart ile kent ekonomisine katkı sağlayacağız. Her Çınar Kart sahibinin, tüm esnaflarımızdan, Çınar Satış Noktaları’ndan ve Çınar Kafe’lerden indirimli alışveriş yapmasını sağlayacağız.

Ev içi üretim yapan kadınlar, Çınar Kart sayesinde üretim araçlarını ve malzemelerini uygun fiyatlarla tedarik edebilecek. Çınar Kart sadece bir alışveriş aracı olmakla kalmayıp İzmitliler arasında birlik ve dayanışmayı da simgeleyen bir işlev görecek. İhtiyaç sahibi ailelerin Çınar Kartlarına her ay belli bir miktar para yatırılarak temel ihtiyaçları noktasında desteklenecek. Çınar Kart sahipleri, kartlarına yüklenen bu destek ile Çınar satış noktalarından alışveriş yapabilecekler. Çınar Kartı indirimli hizmetlerden öğrenci çamaşırhanelerine, mahalle evlerinden kültür sanat etkinliklerine kadar geniş bir alanda kullanmayı hedefliyoruz. Çınar Kart sahibi öğrenciler, ücretsiz ya da indirimli sinema, tiyatro ve konser bileti alabilecekler.

ÇINAR SATIŞ NOKTALARI KURACAĞIZ

İzmitli çiftçilere alım garantisi vererek daha verimli bir üretim hedefliyoruz. Sadece tarımsal ürünleri değil, köylümüzün emeği olan tüm ürünleri alım garantili olarak Köy-Mar üzerinden alacağız. Çınar Satış Noktaları ve Çınar Sanal Market’te satılmasını sağlayarak, kentimizin kendi öz kaynaklarının kullanılmasına olanak sağlayacağız. Köylümüzden günlük olarak alınan sütü İzmitli’lere taze günlük pastörize, Halk Süt olarak ulaştıracağız. İzmit köylülerini tarım ve süt kooperatifleri kurmaları için destekleyeceğiz. Aynı zamanda kadınların evde ürettikleri ev işi yiyecekler, el işi ürünler de Çınar Satış Noktaları’nda ve Çınar Sanal Market’te satışa sunulacak. Kadın emeğinin değerlendirilmesi için bu ürünlere de alım garantisi vereceğiz ve aktif iş hayatının dışında olan İzmitli kadınlara geleceğe daha güvenle bakmaları için bir pencere aralayacağız.

İZMİT MAHALLE PAZARLARI

Tüm pazar yerleri; halkımız, pazarcı esnafı ve kent esnafının istekleri doğrultusunda düzenlenecektir. Tüm altyapı çalışmaları belediye tarafından yapılacak, pazar çadırlarından tezgahlara kadar güvenli ve çağdaş pazarlar oluşturacağız. Bu pazarlarda köylünün üretimini doğrudan satmasının yolu da açılacak. Böylece üreticiden tüketiciye zincir oluşturmuş olacağız.

YENİLENEN MAHALLE EVLERİ

Mahalle evlerimizi yeni bir düzenleme ile, her mahallenin taleplerine uygun olarak canlandırıp, büyüteceğiz. Mahalle evleri söyleşiler, girişimcilik, meslek edindirme ve okuma-yazma kursları ile canlandırılacak, okuma ve müzik odaları kurularak aktif yurttaş etkinliklerine ev sahibi yapar hale dönüştürülecektir. Muhtarlık, çözüm merkezi ve mahalle afet birimlerinin yer aldığı bu mahalle evlerimize personel desteği vereceğiz. Kentsel dönüşüm danışmanlık birimleri, belediye ve mahalle evlerinde yer alacaktır. Mahalle meclisleri ve mahallelimiz ile karar alma ve denetim mekanizmaları oluşturacağız. Mahalle evlerimiz özellikle kadınlarımızın da buluşma noktası olacak.

İZMİT DOST ELLER

2. el eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ve özellikle öğrencilerin kullanımına vermek isteyen vatandaşlarımız için, belediyemiz koordinasyonunda, İzmit Dost Eller projesini hayata geçireceğiz.

 YEŞİL/ÇEVRECİ İZMİT KÖYLERİ

Köylerin elektrik enerjilerini kendilerinin üretebilmesi için Belediyemiz öncü rol üstlenecek. Özellikle güneş enerji tarlaları ve rüzgar enerjisi kullanımını yaygınlaştıracağız. İzmit köylüsünün yaşam kalitesini Avrupa standartlarına ulaştırmak için İzmit köylerini kalkındıracağız. Köy-Mar ile köylerimizde üretilen tüm malların satın alındığı ve tüketiciye ulaştırıldığı sisteme destek olacağız. Süt, salça, reçel, pekmez, meyve-sebze gibi ürünleri, kent içinde kurulacak Çınar Satış Noktaları’nda piyasaya sunacağız. İzmit Belediyesi’nin ihtiyacı olan fidanı, çiçeği, gübreyi İzmit köylerinden alım garantili olarak sağlayacak, üretim fazlasının satış ve pazarlaması konusunda destek olacağız. Köylülere semt pazarlarına ürün getirmesi için ulaşım desteği sağlayacağız. Köylerimizde aromatik bitki üretimi yapılması ve yerel tohum bankası kurulmasında belediyemiz öncülük edecektir. Her köyümüze ziraat mühendisi ve veteriner desteği vereceğiz.

İZMİT KÖYLERİNDE İMAR

İzmit köylüsünün, standartları yüksek ve deprem güvenli konutlarda yaşaması önceliğimizdir. İhtiyaç duyulan köy evlerinin yeniden inşaası için teknik mimari desteği belediye olarak sunacağız. İzmit köylerinin özgün mimarisine uygun projeler oluşturacağız.

KÖYLERDE KÜLTÜREL FAALİYETLER

Köylerimizde yer alan Belediye Hizmet Birimleri’ndeki çok amaçlı salonları, eğitim kurslarının yanı sıra sinema, tiyatro, söyleşiler gibi kültürel faaliyetler için kullanacağız. Uzak köyler öncelikli olmak üzere 7/24 saat ambulans hizmeti sunacağız. Köylerin iç turizme açılması İzmit kentlisi ile köylüsünü buluşturacağız. Bu amaçla organik/doğal tarım bahçeleri oluşturmak için köy arazilerinin 300 - 500 m2’lik parseller halinde kiralanmasını sağlayacağız.

KÖYLERE HAFTASONU ALIŞVERİŞ TURLARI

Haftasonları köylerde pazar alışverişi etkinlikleri düzenlenecek ve ulaşım hizmetleri belediyemiz tarafından organize edilecektir.

İZMİT KÖY FESTİVALLERİ

Her köy için festivaller düzenleyeceğiz. Festival organizasyonlarını İzmit Belediyesi koordinasyonunda muhtar ve ihtiyar heyeti ile birlikte yapacağız.

14 Mar 2019 - 19:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.