Baki: “Somut bir projeleri yok”

Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Baki, rakibi Tahir Büyükakın’ın seçim beyannamesinin basıldığı kitapçığı “ansiklopedicik” olarak tanımlayarak,  “Somut bir projeleri yok” dedi

Demokrat Parti (DP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Baki, DP İl binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Nail Baki’nin basın açıklamasına DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ve partililer katılım gösterdi. Nail Baki basın açıklamasında martın ikinci haftasında projelerini açıklayacağını ifade ederek, Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın’a yönelik eleştirilerde bulundu.

DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül basın açıklamasının başında yaptığı açılış konuşmasında, “Geçtiğimiz akşam 13 adayımız ve belediye meclis üyelerimizle başvurularımızı tamamladık. Seçime hazırız. İki kutuplu siyasi sistemin dışında kalarak adaylarımızı çıkardık. Pazarda gördüğümüz ittifak adayları kendilerini kazandık görüyorlar ama seçim sandıkta kazanılır. İktidara en güzel cevabı halk verecektir. İktidardan daha çok muhalefet açığı vardır. Millet İttifakı ve Cumhur İttifak’nın başarılı olabileceğini düşünmüyorum. İnsanların seçeneklerinin bizden yana olmalarını umuyorum” dedi.

Nazlıgül’ün ardından konuşan DP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Baki, “20 gündür sahadayız. 100 civarında STK’ ve binlerce vatandaşla görüştüm. Sokakta, esnafta, evlerde yangın var. Ama iktidar partisi hiçbir şekilde bundan rahatsız değil. Her kurum şikayetçi. Benim sahada olduğum süreçte psikolojim bozuldu. Halkımız gerçekten çok mağdur” diye konuştu.

“Tahir beyin benden ve diğer adaylardan farkı yok” diyen Baki, “Ben nasıl belediyeden destek almıyorsam onun da destek almaması lazım. Ama bakıyoruz aday arkadaşların yanında belediye personelleri gece gündüz geziyor. Çıkın bizim gibi eşit koşullarda fikirlerimizi tartışalım. Biz bunları takip ediyoruz. Cumhurbaşkanının rüzgarıyla hareket ederk onlarca para israf ediliyor. Gelin STK’ların vatandaşların önünde projelerimizi ortaya koyalım, tartışalım. Eskiden böyle bir ortam vardı. Şu anda ABD Başkanları bile bu tartışmayı yapıyorlar. Biz bu geleneğin sürdürülmesini istiyoruz. Belediye imkanlarının kullanılmasından çok rahatsızım. CİMER’e  bu konuda şikayette bulunacağım” ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.

Nail Baki konuşmasında “Tahir beyin beyannamesini inceledim. Beyannameden ziyade 236 sayfalık bir ansiklopedi hazırlamışlar. Belediyenin yapması gerekenler yazılmış. Somut bir proje görmedim. 400 milyon Dolar civarında bir bütçesi var büyükşehirin. Projelerin kabaca hesabı 10 Milyar Dolar. Bunları yapmaları yüz sene sürer. Gerçekçi değiller.  Kentin öncelikli ihtiyaçlarını ıskalamışlar. Ne kadar halktan kopuk olduklarını görüyoruz. Yine beton ve müteahhitlik projeleri var. Körfez’den Kartepe’ye yap -işlet -devret modeliyle metro yapacaklarını belirtmişler. Böyle  bir firma bulmanın mümkün değil. Hiçbir yerde metro kar etmez. Bu gerçekleşebilecek bir proje değil. Kendi projelerimizi martın ikinci haftasında açıklayacağız. Yatırım bütçeleriyle birlikte projelerimizi anlatacağız” ifadelerine yer verdi.

Tahir Büyükakın’ın beyannamesinde katıldığı noktaların bulunduğunu ifade eden DP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Baki, “Olimpiyat hazırlama merkezi yapacağız demişler. Olimpiyata aday sporcular yetiştirmeniz lazım. Ulaşım sorunlarının çözülmesi lazım. Biz endüstriyel kurumlar değiliz. İnsan odaklı projeler hayata geçirilmeli. Kuzey ve Güney Otoyolu projesine kesinlikle katılıyorum.  Yaya trafiği de çok önemli” dedi.

“ŞOV YAPILIYOR”

Nail Baki sözlerini, “Serdar bey, Kocaeli FETÖELİ mi olacak dedi geçtiğimiz gün. Benim FETÖ ile bir ilişkim yok. Ben bunun deklarasyonunun yapmıştım. Bu konuda hassas olmak lazım. Trilyonlarla bütçeler ayırıyorlar. Seçim atmosferimiz seviyeli bir hale gelmeli. Şalvarlar, menemenlerle şov yapılıyor. Bunlara gerek yok. Tahir bey şeffaflıktan bahsediyor. Belediye binasının önünde camekanlı bir bölüm yapacağız tüm ihaleler orada olacak. Şeffaflıktan bahsediyorlarsa bu ansiklopediciği kim bastı, kaç paraya bastı, parasını kim ödedi. Bunları biz açıklarlarsa memnun oluruz. Billboard kiraları 150 lirayken 400-500 liralara çıkarıldı. Bu billboardların faturasını kim ödüyor. Biz ateşten gömleği giydik. Vatandaştan karşılığını da görüyoruz” dedi. 

 

22 Şub 2019 - 11:40 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.