Bakan Işık'tan gazileri kızdıracak açıklama

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, PKK ile savaşıp yaralanan Mehmetçikle, 15 Temmuz darbe girişiminde yaralananların arasında pozitif ayrımcılığın yapıldığını söyledi

Plan Bütçe Komisyonunda Milletvekili Hürriyet’in “Gazi sayılmayanlar ne olacak” sorusu üzerine konuşan Milli Savunma Bakanı Işık, gaziler arasında pozitif ayrımcılığın tartışılmaması gerektiğini belirterek,  15 Temmuz gazileriyle, PKK’ya karşı savaşıp yaralanmasına rağmen gazi sayılmayan Mehmetçik arasında pozitif ayrımcılığın tartışmaması gerektiğini söyledi.  

NE ZAMAN GAZİ SAYACAKSINIZ?

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Akaryakıt İkmal ve NATO Pol. Tesisleri İşletmesi Başkanlığının bütçelerine ilişkin görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Toplantıda Bakan Işık’a PKK ile mücadelede yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanların durumunu anlatan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Gazi sayılamayan vatan evlatlarımız araştırılsın dedik, hayır dediniz. Kalbinde terörist mermisi ile yaşamak zorunda kalan evlatlarımızı gazi saymadınız. Hatta o kalplere bir kurşun da siz sıktınız. Bu insanlar da vatanın evladı. Sizler 15 Temmuz’da tırnağı yaralananları gazi saydınız ama PKK ile savaşıp yaralanan Mehmetçiklerimizi unuttunuz. Çıkardığınız KHK da Anayasa’ya aykırıdır. Bu insanları çok kırdınız. Bir an önce gazilik onurlarının verilmesini gerekmektedir” dedi.

GAZİLERİMİZ ARASINDA AYRIMCILIK YAPILABİLİR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milletvekili Hürriyet’in sorularına tepki çekecek cevaplar verdi. Bakan Işık, 15 Temmuz darbe girişiminde yaralananlar ile PKK ile savaşıp yaralananlar arasında pozitif ayrımcılığın tartışma konusu olmaması gerektiğini söyledi. Bakan Işık yaptığı konuşmasında, “Bir defaya mahsus olmuş, 15 Temmuz gibi bir olayı genelleyerek bir kıyaslama konusu olarak yapmayı uygun bulmuyorum. 15 Temmuz’da sokağa çıkan hiç kimse ben buradan bir kurşun yersem veya burada ölürsem diye de sokağa çıkmadı. Bu bir defaya mahsus olan bir olayla ve başlangıçta kuralı belli olmayan bir hadisedir. Tamamen vatan sevgisinden ve hiç bir hesabı olmayan bir davranıştır. Burada gazilerimiz arasında yapılan pozitif ayrımcılığın yapılması tartışma konusu olmamalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, İç İşleri Bakanımız ve Milli Savunma Bakanı olarak ben yakında bir araya geleceğiz. Gaziliğin tanımı ve gazilikle ilgili sağlık yönetmeliğini gözden geçireceğiz” açıklamalarında bulundu.

15 TEMMUZ’DAKİLER VATAN AŞKI İÇİN YARALANDI DA PKK İLE SAVAŞANLAR NE AŞKI İÇİN YARALANDI?

Bakan Işık’ın gaziler arasında ayrımcılık yapılmasının önemsiz olduğunu belirten cümlelerine CHP sıralarından tepkiler yükseldi. CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve komisyonda bulunan CHP milletvekilleri, “Kimse evladını şehit olsun diye göndermiyor. Böyle bir ayrım yapmayın lütfen. Bu çok talihsiz bir açıklamadır. Bu insanları devlet gönderiyor. Onların da içerisinde vatan sevgisi, millet aşkı vardır ve hiçbir hesapları da yoktur. 15 Temmuz'da yaralanan vatan aşkı için yaralandı da, PKK ile savaşırken yaralananlar ne aşkı için yaralandı? 15 Temmuz'da yaralanan evlatlarımız gazilik haklarını düşünerek yaralanmak istemezdi de, terörist mermisi ile ölümden dönenler gazilik hakları için mi onca mermiyi yedi? Böyle bir ayrım devletimize yakışmaz. Gazi olmayı çoktan hak etmiş bu insanların haklarını artık verelim” diyerek tepkilerini belli etti.

#

21 Kas 2016 - 14:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.