Akşener’den Kocaeli teşkilatına fırça!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olaylı yapılan il kongresine el attı, “memleketimi size emanet ettim, bana herhangi bir şikayetle gelmeyin” diy...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olaylı yapılan il kongresine el attı, “memleketimi size emanet ettim, bana herhangi bir şikayetle gelmeyin” diyerek sert tepki gösterdiği öğrenildi.

Geçtiğimiz haftalarda olaylı bir şekilde gerçekleştirilen İyi parti seçilmiş il kongresinde, Serdar Kaman 402 delegenin 119’undan çizik yemişti. 600 delegenin 402’si kongreye katılmıştı. Kaman bu kongrede 283 oy alabilmişti.  Yönetim kurulu içinde bulunan üyelerin ortalama 345 oy aldığı göz önüne alınır ise, bu sonuç 600 delegesi bulunan İYİ Parti  “seçilmiş il başkanı’’  Kaman açısından hiç iç açıcı gözükmüyor. Ve Kaman’ı ilerleyen dönemde sıkıntılı günlerin yaşayacağı sinyalini veriyor.

Özellikle üst kurul delegesi yapılmayan Kartepe İlçe Başkanı Musa Coşkun’a sahip çıkan Kartepeliler yönetim kuruluna almadığı Adil Gülez’e sahip çıkan Ülkücüler ve Derince teşkilatları ile yönetim kurulunda kendilerine yeterince yer verilmediğim düşünerek kongreyi kısmen terk eden Gebze Bölgesi teşkilatlarının Kaman ile yıldızının barışmayacağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok.

Geçtiğimiz günlerde de haftalık basın toplantısını iptal ederek apar topar giden Kaman’ın Genel Merkez’de neler yaşandığı bilinmiyordu. Fakat kongrenin ardından rapor vermek için tekrar Ankara’ya çağrılan Kaman yanına, İyi Parti Genel Başkanı Akşener Ailesi ile 20-30 yıllık dostlukları olan partinin kurucuları arasında yer alan Ruhittin Sönmez, Recai Güvenç ve Orhan Çakar ile beraber gitmişti. Fakat Ankara’dan alınan bilgiye göre Kaman’ın bu hamlesi de işe yaramamış.

Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Koray Aydın ile baş başa görüşüp ateşli bir konuşma yapan ama altta kalmayıp kendini savunan Serdar Kaman bu görüşmeden istediğini kısmen almış gibi göstermiş. Lakın genel Başkan Meral Akşener ile görüşmeye Ruhinin Sönmez ile beraber girmiş. Kaman’ın ilimize atanması için sıkı kulis yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Avukat Ruhittin Sönmez bu görüşmede, müvekkilini savunur gibi Kaman’ı Genel Başkan Akşener’e karşı savunma yapmış.

Genel Başkan Meral Akşener başkan Kaman ve Sönmez'e "size kendi memleketimi ve teşkilatımı teslim ettim, bana herhangi bir şikâyet veya sorun ile gelmeyin, ben oradaki herkesi en az sizin kadar tanıyorum, gidin çalışın ve bana başarı getirin" ifadesini kullanmış.

Ankara’da bunlar yaşanmamış gibi Kaman seçilmiş il başkanı koltuğunda ilk toplantısına koruma ordusuyla katılmıştı. Ankara’dan edinilen bilgilere göre aynı zamanda Kaman ile kend iistediği kişileri yönetimlere ve kurullara aldırmadığı için aralarındaki soğukluğun ayyuka çıktığı GİK üyesi Lütfü Türkkan ilçe teşkilatlarını gezmeye hatta yönetim kurulu toplantılarına katılmaya başladı. Derince, Gölük, Gebze ve en son Körfez ilçelerde toplantıya katılıp yeni üyelere rozet takan Lütfü Türkkan il başkanının yapması gereken aktiviteleri yaparak Kaman’ın yarattığı otorite boşluğunu doldurup kendi siyasi çalışmalarına hız vermiş gibi görünüyor. Bakalım İyi Parti’de sular ne zaman durulacak.

#

25 Mar 2018 - 15:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

03

turan turan - işte bizde siyaset bu.ben varsam var yoksam yok.onun adamı bunun adamı.nerde partinin adamı.dün bir bugün iki.isim kavkası başlarsa orada ancak çorba içersiniz.yemek gelmez.ne olacak vatan bayrak millet.siyaset in sermayesi insandır.unutursan sonun hüsrandır

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 15:16
02

Ali Alp - Ülkücüler uyanın bu partide sadece konu mankeni olursunuz.Ne farkı var başka partilerden ömrünü politikaya vermiş Musa Çoşkunu ismi il başkanı geçiyor diye kurultay delegesi yazmayan,Derincede büyük oy potansiyeli olan Adil Gülez gibi bir insanı çizen.Hele bir derince ilçe başkanı var oda aynı il başkanı gibi kendi yönetimindeki beğenmediklerini dışlayan.Dik kafalılardan kimseye fayda gelmez.Ayrıca ruhittin bey aydınlar ocağı başkanlığını niye bırakmıyorsun.Zaten büyük kongrede herkes neyin ne olduğunu görür.İsmi iyi olmakla iyi olunmuyor.

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 15:16
01

Aslan Aslaunutmaz - Kırk yılın başı başarılı bir doktorun il başkanlığını bu kadar sıkıntıya sokacak hareketler yapılması bana göre şahsın başarılı olacağının en büyük göstergesidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 15:16