Akşener; “Bu kentin kızı olarak oylarınıza talibim”

Seçime sayılı günler kala Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener memleketine gelerek halka seslendi

Akşener; “Bu kentin kızı olarak oylarınıza talibim”
Akşener; “Bu kentin kızı olarak oylarınıza talibim”
+28
Haber albümü için resme tıklayın

Seçime sayılı günler kala Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener dün miting için ilimize geldi. Akşener’i binlerce vatandaş Perşembe Pazarı alanında karşılarken, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi eski Belediye Başkanı Sefa Sirmen, Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Halim Dedeoğlu, İYİ Parti İl ve İlçe Yöneticileri ve çok sayıda partili alanda hazır bulundu. Miting alanında bulunan vatandaşlar hazırladıkları “İyilik her şeyin ilacıdır. Sana İyi olmak yakışır” “18 Temmuz 1956’da Türkiye’ye bir güneş doğdu” yazılı dövizler ve pankartlarla Akşener’e olan desteklerini belirtti.

HÜRRİYET VE SİRMEN’ E TEŞEKKÜR 

Vatandaşları selamladıktan sonra konuşmasına başlayan Akşener, “Doğduğum, doyduğum  büyüdüm şehir Kocaeli. Aranızda olmaktan sizinle beraber olmaktan çok mutluyum. İlk kadın iç işleri bakanı buradan çıkmıştı. Şimdi de cumhurbaşkanı İzmit’ten çıkacak. Buna emin olun. Kocaeli öyle bir şehirdir ki bunu bize yönetenlere anlatmak isterim. Siyasette küfür bilmezdik, birbirine saygılıydı Kocaeli siyaseti. Kocaeli için çalışmayı bilirlerdi. Aramızda eski belediye başkanımız, milletvekilliği yapmış Sefa Sirmen var. Kız kardeşim gibi gördüğüm Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan aramızda. Aramızda oldukları için onlara çok teşekkür ediyorum. Demokrat Parti ve Saadet Partisinin yöneticileri de aramızda. Onlara da hoş geldiniz diyorum. 

 

SUYU TEMİZ İNSANI MUHLİS İZMİT

Kocaeli öyle bir şehirdir ki Türkiye’nin her tarafından göçler gelir, yaşayanlar göç edenlere ekmeğini ikiye böler onlarla paylaşır. Aynı evliya çelebinin dediği gibi suyu temiz insanı muhlis İzmit. Biz sabırlı insanlarızdır.  İyi ki Kocaeli’ de doğdum iyi ki Kocaeli’ de büyüdüm, İYİ  ki burada doydum. 24 Haziran’ da bir seçim var. Seçimi getirenlerinde erken seçimden dolayı pişmanlıkları belli oluyor.

ÜLKEYE HİÇBİR YATIRIM YAPILMAMIŞ

Miting alanında yer alan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “16 yılda ülkenin ekonomisinin içine tükürdüler, orduyu darmadağın ettiler,  eğitim sisteminin içine ettiler. Siz gerekli olan cevabı Pazar günü sandıkta vereceksiniz. 16 yılda inşaat yaptılar. Kocaman adalet sarayları yaptılar, içinde adalet yok. Her şehre üniversite yaptılar içinde hoca yok. Tüm cumhuriyet tarihi boyunca açılmış 70 milyarlık fabrikaları kapattılar. 453 milyar borç yaptılar. Sonuç olarak Kocaeli’ye ne geldi hiçbir şey. İşsizlik en büyük sorun. Çünkü hiçbir yatırım yapılmamış.

BİZİM ÇILGIN PROJEMİZ YOK

Türkiye’nin kaynakları var. Ne yapılması gerekiyor. Önce israfın önüne geçilecek. Yatırım yapılacak ve yolsuzlukların önüne geçilecek. Bizim çılgın projemiz yok. Çünkü bizim çılgın proje yapmaya ihtiyacımız yok. Bizim insanımıza yatırım yapıp eğitimini kaliteli bir şekilde verdiğimizde, bu ülkede ki en çılgın proje bu oluyor. Çok ilginç günler yaşıyorum. Toplamda 3-4 televizyon kanalına çıktım. Çok sorun değil. Sarayın televizyonlarında olmaktansa Kocaeli halkının kalbinde ve karşısında olmayı tercih ederim.

BİNDİĞİNİZ LÜKS ARABALAR KAYNAKTIR

Biz genç işsizliği çözeceğiz. Bir devlet iş vermek zorundadır. İş veremiyorsa da onlara işsiz kaldığı süre boyunca ücret ödemek zorundadır. Gençlerimize iş veremiyorsak hiçbirşey konuşmamızın manası yok. Ülkemizde tarımı bitirdiler. Artık ülkemizde hiçbirşey yetiştiremiyoruz ve ithal ediyoruz. Biz bu sorunu çözeceğiz diyoruz. Diyorlar ki kaynak nerede? Kaynak nerede söyleyelim. Sizin bindiğiniz, gelininizin, damadınızın, kaynananızın bindiği o lüks arabalar 8 milyar ediyor. Seçildiğimde onlara hemen şunu söyleyeceğim, inin o arabalardan inin.

BAKANIN OĞLU 2 MİLYONA AZ DİYOR

Bir buçuk milyon Suriyeli vatandaşı getirdiler ve 150 milyar Türk Lirası harcadılar. Biz onları sulh içinde memleketlerine göndereceğiz. TRT, yıllık 2 buçuk milyar Türk Lirası harcıyor. Peki ya onların saraylarına ne demeli. Bu paraların hepsi benim vatandaşımın cebinden çıkıyor. Bunlar kaynak değil midir? Sağlık Bakanlığı’nın boşa harcadığı paralara ne demeli. Oradan TOKİ’ye geçtik. Orada kanalizasyon çıktı. Akıyor da akıyor. Bunlar alışmışlar bedava yaşamaya. Bunun önünü kestiğimizde alın size kaynak. Benim gençlerimin cebinde para yokken, bir bakan çocuğunu arıyor neredesin diyor? Hangi evdesin diyor. Para var mı diye soruyor ve gelen cevap yok baba 2 milyon kadar var. Bir bakanın oğlu yok diye 2 milyondan bahsediyorsa benim gençlerimin neden olmasın?

BİZ BUNLARIN HESABINI SORACAĞIZ

Bu toprağın bir kızı olarak, ablanız, anneniz olarak, elbette sizden Cumhurbaşkanlığı için oy istiyorum. Biz Rumelililer kanuna tüzüğe uyan, sabırlı insanlarızdır. Ama haksızlığa gelemeyiz. Burada Kocaeli’de yaşayan Rumelili vatandaşlarımızı bu iktidarın haksız uygulamalarına karşı durmaya çağırıyorum. Bunlar Atatürk’e karşılar. Siz kendinizi Atatürk’le bir tutmayın. 2 yıl önce bir darbe teşebbüsü oldu. Sen İlker Başbuğ’u terör örgütü üyesi olarak hapse attın. Saygıdeğer askerleri cezaevine attın. Orduyu itibarsızlaştırdın. Asıl FETÖ’cü olanlara dokunmadın. Suçsuz binlerce on binlerce insanı cezaevlerine attın. Biz bunların hesabını soracağız.” 

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik ve yöneticiler de mitinge katıldı.

İYİ Parti’nin mitingine CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Yöneticisi Hüseyin Acurman, eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen’de katıldı.

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Mileltvekili adayları Orkun Utkubaş, Anıl Acurman, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı  Emre Andız da miting alanında yerini aldı.

Rahatsızlanan bir vatandaşa sağlık ekipleri anında müdahele etti

İYİ Partili kadınlar Akşener’i halay çekerek bekledi

#

19 Haz 2018 - 16:59 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.