AKP Gebze'de kılıçlar çekilmiş

AKP Gebze teşkilatı, 24 Eylül Pazar günü yapılacak ilçe kongresi için oldukça çekişmeli bir sürece girmiş.

Hatırlayacağınız üzere mevcut ilçe başkanı Hasan Soba’nın yeniden aday olmadığı Gebze’de geçtiğimiz hafta yapılan temayül yoklamasında üç aday yarışmıştı. Mustafa Yıldıztekin, Köksal Tatoğlu ve Recep Kaya’nın ter döktüğü temayülde genel merkez şaşırtan bir karar alarak üç kişiyi genel merkeze çağırmıştı. Ancak, Mustafa Yıldıztekin ve Köksal Tatoğlu ile birlikte temayüle girmeyen Büyükşehir meclis üyesi Avukat Ufuk Ekinci’nin çağırılması kafalarda soru işareti bırakmıştı. Recep Kaya ise Ankara’ya çağırılmadı.

MÜLAKATA GİRECEKLER Geçtiğimiz Salı günü Ankara’ya giden üç isim AKP MYK toplantısının uzun sürmesi nedeniyle görüşme yapamamış; elleri boş dönmüştü. Alınan bilgiye göre 19 Eylül Salı günü genel merkez bu üç ismi yeniden Ankara’ya çağırmış. Mülakata girecek olan üç isimden sonra genel merkezin bir ismi netleştireceği ve açıklama yapacağı söyleniyor.

HEMŞERİCİLİK BAŞLAMIŞ Recep Kaya, Gencay Yıldıztekin ve Köksal Tatoğlu’nun aday olarak gösterilmesi beklenirken temayüle bile katılmayan Avukat Ufuk Ekinci’nin Ankara’ya çağırılması parti içinde huzursuzluğa neden olmuş. Hemşericiliğin fazlasıyla rol aldığı Gebze’de bunun üzerine sivil toplum kuruluşları adaylarını desteklemek üzere kolları sıvamış. Erzurumlu Yıldıztekin, Rizeli Tatoğlu ve Karslı Ekinci için hemşeri dernekleri de kendi aralarında yarışmaya başlamışken AKP Gebze’de sürecin nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.

#

16 Eyl 2017 - 11:29 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.