AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu!

AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na Mustafa Şentop'u aday göstereceğini bildirdi.

AK Parti Grubu, TBMM'de, Grup Başkanı Naci Bostancı Başkanlığı'nda basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'dan boşalan Meclis başkanlığı koltuğuna kimin oturacağına ilişkin temayül yoklaması yapıldı. Toplantıda milletvekillerine, "Meclis başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz" sorusu soruldu. Milletvekilleri tek soruluk pusulaları doldurduktan sonra zarflara koyarak Naci Bostancı'ya teslim ettiler. Bostancı, milletvekillerinin isim yazdıkları kapalı zarfları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sundu.

AKP’nin temayül yoklamasından TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop’un adı çıktı. 24 Haziran seçimlerinde Tekirdağ milletvekili olarak seçilen AK Partili Mustafa Şentop, TBMM Başkanvekilliği görevini yürütüyordu...

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR

1968 yılında Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesi’nde çeşitli idari görevlerde bulundu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AKP MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AKP'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. TBMM Başkanvekilliği yaptı.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

22 Şub 2019 - 08:36 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.