"AK Partili belediyeler İzmit’e ihanet ettiler"

Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Samet Gürsoy tarafından partinin ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında yerel yönetimlerdeki değişimleri değerlendiren Samet Gürsoy, ekonomiden adalete, vatandaşların geçim derdinden siyasete kadar birçok konuyu ele aldı.

Ülke olarak çok zor bir süreçten geçildiğini kaydeden Gürsoy, “24 Haziran seçimlerinden sonra İktidarın iddia ettiği kalkınmanın aksine ekonomik bir çöküntünün içerisine girdik. Vatandaş olarak bu çöküntüyü cebimizde hisseder, ayın sonunu getirmede zorlanır hale geldik. İş dünyasında gün aşırı konkordato haberleriyle karşı karşıya kaldık. Esnaf ödemelerini yapamaz hale geldi. Caddelerimizde kepenk kapatan dükkânlarımız her geçen gün artış gösteriyor. Tüm bu sıkıntılara iktidar çözüm üretemedi, ürettiğini iddia ettiği çözümler de yetersiz kaldı. Ortaya koydukları tasarruf tedbirleri ise sadece lafta kaldı. Yeni makam araçları, uçaklar almaktan, yeni saraylar yapmaktan vazgeçmediler. Bu ülke insanının hakkı olan kaynakları, etraflarında ki insanlara ulufe olarak dağıtmaktan hiç çekinmediler. Millete sabredin telkinleri yaparken kendileri servetlerine servet kattılar. Öyle ki Kurban Bayramı’ndan başka evine et girmeyen insanımıza bu ülkenin bakanı et yerine balık yesek bu iş çözülecekk açıklamasını yapmaktan hiç çekinmedi. Ülkeyi 17 yıldır yönetmelerine karşın hiçbir hatayı üstlerine almadılar her zaman suçluyu başka yerde aradılar. Sonuç olarak ekonomisi sarsılmış, adalet mekanizması yara almış, insanları bunalmış, onlardan olmayan herkesin hain olarak yaftalandığı bir ülkeyle karşı karşıyayız” dedi.

“Genelde olduğu gibi yerel yönetimlerde de beceriksizler”

Gürsoy açıklamalarının devamında, “Maalesef tablo yerel yönetimlerde de 15 yıldır değişmedi bu belediyecilik anlayışıyla da değişmeyecek. Belediye kaynakları tamamen betona gömüldü. İnsanımızın hayatını kolaylaştıracak hiçbir hamle yapılmadı. Yapılan tüm yatırımlar, reklama dönük, İzmit halkının birinci derecede problemlerini çözecek olmaktan uzak kaldı. İzmit’in gelişen ve artan nüfusuna karşın her hangi bir plan ve proje geliştiremediler. Ne zaman ki iş içinden çıkılmaz bir hal aldı o zaman tedbir almaya kalktılar. Aldıkları tedbirlerde çözüm olmaktan çok problem olarak geri döndü” ifadelerine yer verdi.

Ak Partili Belediyeler İzmit’e ihanet ettiler

Hem ilçe belediyesinin, hem de büyükşehir belediyesinin İzmit’e ihanet ettiğini söyleyen Samet Gürsoy, “İzmit’in hakkı olan kaynakları savurganca harcadılar. İzmitli’nin ihtiyacı önemsenmeden, kullanılmayan ve İzmit halkına fayda sağlamayacak beton yapılara kaynakları hesapsızca harcadılar. Zor şartlar altında yaşamını idame ettiren insanımıza plansız ve sonu gelmeyen yatırımlarla daha da zor bir yaşam sundular. Kaldırım yapma işini beceremeyen yöneticiler, İzmit’e vizyon projeler kazandırdık hayaliyle yaşıyorlar. Vizyon proje büyük büyük binalar değil insanımızın ihtiyacı olan hayatını kolaylaştıran yatırımlardır. İnsanımızın ihtiyacı da refah içinde, nefes alabileceği bir şehirde yaşamaktır. İzmit’i yönetenler yoruldular artık İzmit halkını da yoruyorlar. Yıprandılar artık şehrimizi de yıpratıyorlar. İş bilmezliklerinden yaşam alanlarımızı tarumar ediyorlar. Yaşanan tüm bu sıkıntılara rağmen bizler ümitvarız. İzmit halkı müsterih olsun, tüm bu sıkıntılar için çare var. Yolsuzluğun, rüşvetin, adam kayırmanın olmadığı, yetim hakkının yenmediği temiz belediyecilik için çare Saadet Partisi’dir. Zenginin değil, fakir fukaranın hakkının korunduğu bir yönetim için çare Saadet Partisi’dir” açıklamalarında bulundu.

15 Kas 2018 - 12:38 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.