Ak Parti'de kongre tarihleri belli oldu

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, kongre sürecinin 16 Eylül’de başlayacağını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, geçtiğimiz Cuma günü yapılan delege seçimlerinin ardından il binasında değerlendire yaptı. Kongre takvimi ile ilgili de bilgi veren Ceyhan, delege seçimlerinde gösterdikleri performansı aka bir teşkilatın ya da patinin gösteremeyeceğini belirtti. İlçe kongre takvimini 16 Eylül’de başlatma kararı aldıklarını söyleyen Ceyhan, genel merkeze yaptıkları avam programı sunacaklarını, genel merkez onayladığı takdirde tarihleri açıklayacaklarını kaydetti.

SANDIKTA YOĞUN KATILIM Tüm ilçelerimizde geçtiğimiz hafta tüm mahalle ve köylere sandık koyarak delege seçimlerimizi yaptık. 12 ilçede toplam 44 bin 800 delege seçildi. Bu organizasyonu yapan ilçe başkanlarımıza, ilçe yöneticilerimize, teşkilatlarımıza ve oyunu kullanmaya gelen üyelerimize teşekkür ediyorum. Tek listeli bir seçim yapmamıza rağmen 62 bin 49 üyemiz sandığa geldi. Bu yüzde 24 oranına tekabül ediyor. Bu demokrasi açısından önemlidir. Kocaeli teşkilatlarının enerjisi ve dinamizmi tavandadır. Tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.

LİSTELER KESİNLEŞTİ Delege seçimlerinde itiraz süreci devam ediyor. Sehven yapılan hataları düzeltiyoruz. Teşkilat üyelerimiz bu konuda bize hoşgörü gösterdi. Özelikle birinci derece akraba olanları sildirdik. Onların yerine yedekten gelenleri yazdık. Artık listelerimiz kesinleşmiş oldu. En ufak problem olmadan süreci bitirdik. Bu bizim için gurur vesilesidir. Böyle bir seçimi yapan başka bir teşkilat yoktur. Kadın ve gençlik kollarımızın kongrelerini, genel merkezleri başlattı. Onlar da delege çalışmalarını yapmaya başladı.

KONGRELER EYLÜL’DE BAŞLIYOR Ana kademe kongresini yaptığımız ilçenin, kadın ve gençlik kollarının kongresini de bir ay içinde yapacağız. İlçe kongre takvimi 19 Ağustos’ta başlıyor. Genel merkezle yatığımız görüşmede küçük ilçeleri bayramdan önce kongrelerini başlatalım büyük ilçeleri ise bayramdan sonra başlatalım dedik. Biz prensip olarak 16 Eylül’de süreci başlatalım diyoruz. İlçelerin günü tam belli değil. Biz avam programımızı hazırladık. Genel merkez bunu onaylarsa açıklayacağız” dedi.

SÖZCÜ’YE TEKZİP Şirketinin kamuya mal sattığı ile ilgili Sözcü Gazetesine çıkan haber hakkında bilgi veren Ceyhan, “Mahkeme kararı ile gazete bugün tekzibi yayınladı benim için bu konu bitmiştir ve bir kabul görmeyecektir. Bu konu benim için bitmiştir. Cevap dahi vermem. Her kongre döneminde haysiyet cellatlığına soyunanlara, itibar suikastçılarına itibar etmeyin” dedi.

#

27 Tem 2017 - 14:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.