AK Parti’de en büyük yarış İzmit’te yaşanacak!

AK Parti’de taşlar yerinden oynuyor. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerde özellikle iktidar partisinde heyecan dorukta. Heyecanın en hissedildiği ilçe ise İzmit Belediye Başkan adaylığı…

Kocaeli’nin kalbi olan merkez ilçe olan İzmit Belediye Başkan adaylığına 10 isim aday adaylığını açıkladı. AK Parti Genel Merkezi’nde değişim çanları çalıyor. 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde iktidarın en güçlü olduğu dönemdi. AK Parti o dönem güçlü olmasına rağmen ilimizden 6 belediye başkanını değiştirmişti. Bu dönem değişimin çok daha sert ve güçlü olması bekleniyor. İlimizdeki 12 ilçe içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmit İlçesine ciddi önem verdiği biliniyor. Hatırlanacağı üzere 2014 mahalli seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan kentimize gelerek Perşembe Pazarı alanında miting yapmış, Erdoğan’ın bu mitingi İzmit Belediye Başkanlığına destek olarak algılanmıştı.

10 ADAY ADAYI VAR

AK Parti’den bu dönem Ali Korkmaz, Erdoğan Şentürk, Hicran Bozkurt, Hikmet Rabbani Işık, Zekeriya Özak, Sinan Üner, Şevval Oruç, Tahir Akman, Talha Kös ve Teymen Erol aday adaylığı başvurusunda bulundu. Mevcut İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tekrar İzmit Belediye Başkan adaylığını istemediği bilinmesine rağmen, Ankara’nın masasında düşük bir ihtimal de olsa Doğan’ı tekrar İzmit Belediye Başkan adaylığı için sahaya sürmesi gündemde. Gönlü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında yatan Nevzat Doğan’ın son 10-15 gün içerisinde şansının düştüğü belirtiliyor.

EĞİTİMCİ KİMLİĞİYLE KORKMAZ FAVORİ İSİMLERDEN

Mevcut aday adayları arasında en dikkat çeken isim eğitimci kimliğiyle bilinen Ali Korkmaz. Korkmaz 2.5 dönem iktidar Partisi’nin İzmit İlçe Başkanlığını yürütmüş bir politikacı. Genel Merkez tarafından tekrar ilçe başkanı gösterilmeyen Korkmaz il yönetimine girerek siyasette hala var olduğunu gösterdi. AK Parti içerisindeki belirli çevreler tarafından İzmit Belediye Başkan adayları arasında Ali Korkmaz isminin en güçlü isim olduğunu düşünüyor. Eğitimci kimliğinin yanında teşkilatlardan gelen bir isim olan Korkmaz’ın vizyonu, öğretici kimliği ile diğer aday adayları arasında kendisini en şanslı isimler arasına sokuyor.

ÖZAK’IN İSMİ YABANA ATILMAZ

Geçtiğimiz hafta İzmit Belediye Başkan aday adayı olan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yakın çalışma ekibinde bulunan başkan vekili Zekeriya Özak’ta mevcut aday adayları arasında en favori isimlerden biri. Büyükşehir kulislerinde, Özak’ın İzmit Belediye başkan adayı gösterilmesi hususunda net ifadeler kullanarak, Büyükşehir koridorlarında Özak’ın yeni dönemde AK Parti’nin İzmit Belediye Başkan adayı olarak görülüyor. Özak’ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile yakın çalışma ekibinde bulunması ve aday adaylığı sürecinde Karaosmanoğlu ile birlikte hareket ettiği konusu çok geniş bir kesim tarafından dillendirilen en önemli ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor. Özak bilindiği üzere son dakikaya kadar hangi Belediye Başkanlığından aday adayı olacağını açıklamamıştı.

HASAN AYAZ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

İzmit Belediye Başkan aday adaylığına başvuran bir diğer isimde Talha Kös. Seka Park’ın mimarı olarak bilinen Talha Kös uzun süredir Ankara’da oturuyor. Kös Ankara’da oldukça güçlü bir isim. AK Parti’nin önde gelen isimleriyle ciddi dostlukları ve ilişkileri olan bir aktör. Kös’ün en büyük handikabı kentimizdeki AK Parti teşkilatlarıyla olan diyalog eksikliği. Teşkilatların Kös’e sıcak bakıp bakmayacağı merak ediliyor. İzmit Belediye Başkan aday adaylığına ismi geçen ve ismi sürekli gündemde olan AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz’ın nasıl bir taktik uygulayacağı merak ediliyor. Ayaz’da İzmit Belediye Başkan adaylığına en favori ve güçlü isimlerden biri olarak gösteriliyor. Ayaz henüz aday adaylığını açıklamadı fakat teşkilatlar Ayaz’ın aday adayı çıkması noktasında ciddi pres yaptıkları biliniyor. Genel Merkez belediye başkan aday adaylığını düşünen teşkilat üyelerinin görevlerinden istifa ederek aday adayı çıkmaları noktasında açıklama yapmıştı. İlçe Başkanları konusunda kapıyı tam olarak aralamayan AK Parti Genel Merkezi, son dakikaya kadar ilçe başkanları üzerindeki tasarrufunu nasıl değerlendireceği merak konusu. Ayaz’ın bu kent ile kurmuş olduğu samimi ilişki, beşeri münasebetleri ve köklü bir ailenin evladı olması Hasan Ayaz’ı da İzmit ilçesinde güçlü kılan en büyük etkenlerden biri. AK Parti Kocaeli Teşkilatı Ayaz’ın görevinden istifa ederek İzmit Belediye Başkan aday adayı olarak çıkmasına kesin gözüyle bakıyor.

SÜPRİZ İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ADAY GÖSTERİLEBİLİR

İzmit Belediye Başkan adaylığına sürpriz bir ilçe belediye başkanı aday çıkartılması da İzmit kulislerinde en çok konuşulan konu başlıklarından biri. Bu isim Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz. Anketlerde ismi sürekli ön planda çıkan Hüseyin Ayaz’ın ismi de İzmit Belediye Başkan adaylığında yabana atılmayacak bir isim. Ayaz’ın Başiskele ilçesindeki yatırımları, ilçesini cazibe merkezi haline getirmesi Hüseyin Ayaz’ı İzmit Belediye Başkan adaylığında en üst sıralara taşıyor. Çalışkan, becerikli, yatırımcıya cesaret veren yönetim anlayışıyla gönüllerde taht kuran Hüseyin Ayaz İzmit Belediye Başkan adayı olarak gösterilirse kimse şaşırmasın. Ayaz’ın ismi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına da geçtiği bilinirken, Genel Merkez’in Ayaz konusundaki tasarrufu da kent kamuoyu tarafından oldukça merak edilen konulardan biri.

İzmit Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan diğer isimler Erdoğan Şentürk, Hicran Bozkurt, Hikmet Rabbani Işık, Sinan Üner, Şevval Oruç, Tahir Akman ve Teymen Erol’un aday gösterilmesi parti kulislerinde sürpriz bir olasılık olarak görülüyor. İzmit Belediye başkan aday adayı olan bu partililer arasından her hangi bir ismi Genel Merkez sahaya sürer mi bilinmez fakat bu isimlerden birini aday olarak göstermesi sürpriz olarak değerlendirileceği konuşuluyor.

19 Kas 2018 - 13:33 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.