AK Parti ne kadar oy aldı? İşte Devlet Bahçeli’nin oy hesabı!

31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre sandıktan çıkan oyların yüzde 7,31'ini alan MHP'nin lideri Devlet Bahçeli "Oy oranımızı yüzde 7.4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart'ta partimizin aldığı oy yüzde 18.8'dir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam’da partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu’nu topladı. Toplantı öncesi kameralar karşısına geçen Bahçeli, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Bahçeli “31 Mart seçimleri değerlendirilirken partimizin oy oranı belediye meclis sonuçları baz alınarak yorumlanmakta, kasıtlı ve yanlı şekilde devamlı yüzde 7,4 düzeyinde gösterilmektedir. Halbuki bu iddia gerçek dışıdır. 27 büyükşehir, 17 il, 431 metropol ilçe, 36 ilçe, 33 belde de aday göstermeden Cumhur İttifakı'yla seçimlere katıldığımız açıktır. Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken, oy oranımızı yüzde 7,4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart'ta partilerin oy dağılımı en sağlıklı şekilde il genel meclis seçimlerinde görülebilecek, en azından herkese ve hepimize hakkaniyetli bir fikir verecektir. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi'nin aldığı oy oranı yüzde 18,81'dir. Ayrıca seçilen il genel meclis üye sayımız da 188'dir. AK Parti’nin il genel meclisi seçiminde aldığı oy oranı ise yüzde 41,61 düzeyindedir.

Bu durum karşısında Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin toplam oy oranı yüzde 60,42 seviyesindedir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin; il genel meclis seçiminden almış olduğu oy oranının yüzde 18,81 olarak gerçekleşmiş olması birilerini fena halde rahatsız etmiştir. Bunlar rahatsız olmaya devam etsinler, Milliyetçi Hareket Partisi de yürüyüşüne devam edecektir. Rehavete kapılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Seçime ittifak yaparak giren AKP ve MHP’nin 31 Mart’taki toplam oy oranı yüzde 51,6 olarak şekillenmişti. Bahçeli Kızılcahamam’daki konuşmasında; İl Genel Meclisi sonuçlarını göstererek MHP’nin oy oranını yüzde 18,81 olarak açıkladı. MHP lideri, AKP’nin oy oranının ise yüzde 41,61 olduğunu söyledi.

13 Nis 2019 - 12:07 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.