AK Parti MYK toplanıyor… Gündemde Albayrak’ın istifası var!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın istifasının ardından AK Parti’de kritik MYK toplantısı bugün yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından istifasını duyurmasının ardından Cumhurbaşkanlığı konuyla ilgili sessizliğini korumaya devam ediyor. İstifa açıklamasından bu yana geçen yaklaşık 19 saatte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın veya İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından hiçbir açıklama/paylaşım yapılmadı.

TRT Haber ve Anadolu Ajansı gibi kamu yayıncılarının yanı sıra iktidara yakınlığıyla bilinen medyada da konuyla ilgili hiçbir haber yapılmadı. Albayrak Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesindeki kabinede halen Hazine ve Maliye Bakanı olarak gözüküyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmasının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. AK Parti MYK'si bugün toplanacak, kabine revizyonu yapılacağı da iddialar arasında. Saat 16.00'da başlayacak ve Erdoğan'ın başkanlık edeceği AK Parti MYK, bugün 16.00'da toplanıyor. Toplantıda Albayrak'ın istifası ile ilgili gelişmelerin de ele alınacağı tahmin ediliyor.

NE OLMUŞTU?

16 ay önce göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı'nın cuma gece yarsı görevden alınarak yerine Naci Ağbal'ın göreve getirilmesinden yaklaşık 36 saat sonra Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etti. Albayrak, Instagram'daki resmi hesabından paylaştığı açıklamada, istifasını "sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe" ifadesiyle gerekçelendirdi. "Artık ailesine zaman ayıracağını" belirterek aktif siyasete de ara verdiğini ima eden Albayrak, "at izinin it izine karıştığı çetin bir dönemden" geçildiğini belirttiği, "ülkeye ve ümmete hizmet ettiğini" vurguladığı açıklamasını "Cenabı Allah sonumuzu hayreylesin" diyerek noktaladı. Instagram'da paylaşılan istifa duyurusu için saatlerce resmi açıklama yapılmaması "Albayrak'ın tepkisinin ölçüsünün Beştepe'de öngörülmediği" yorumlarına ve "kabine revizyonu" beklentisine neden oldu.

09 Kas 2020 - 14:07 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.