AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz; “Atatürk'e kimse hakaret edemez”

Atatürk’e hakaret ettiği için tutuklanan Safiye İnce hakkında konuşan AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, “Atatürk bu ülkenin bir değeridir. Kimse de kalkıp hakaret edemez. Kimse bizi bu kategori de değerlendirmesin” dedi

AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, ilçe binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Ayaz, basın açıklamasında kent ve ülke gündemini değerlendirdi. Ayaz açıklamada CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın sosyal medya hesabından 15 Temmuz’un tiyatro olduğuna dair paylaşımını sert sözlerle eleştirdi. Açıklamada konuşan AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, “Türkiye’de seçim dönemleri biter ama gündemler bitmiyor. Bugün AK Parti haricindeki partilerin gündemleri çok yoğun. Halka dayanmayan, halkın değerleriyle uzlaşmayan, proje eksenli partiler her zaman çökmeye mahkumdur. Halk kendisine seslenmeyen, fakir fukaranın yanında olmayan terör örgütlerinin konumunda bulunan partileri hiçbir zaman iplemeyecektir” dedi.

Türkiye’de yeni bir sisteme girdik diyen Ayaz, “Başkanlık sisteminin tarihi alt yapıları var. Bzi millet olarak bizi bir arada tutan değerler vardır. Bu değerler sorgulanamaz. Bu değerler ezan, vatan, din, dil, Atatürk’tür. Kimse toplumun değerleriyle kavga etmeyi seçmesin. 28 Şubat’ta da bizler bu senaryoları gördük. Bu milletin evlatları böyle şaklabanlıklarla kandırılamaz. Atatürk bu ülkenin bir değeridir. Kimse de kalkıp hakaret edemez. Kimse bizi bu kategoride değerlendirmesin. Böyle şeylerle işimiz yok” dedi.

Gebze CHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın sosyal medya hesabında 15 Temmuz’un tiyatro olduğu ile ilgili paylaşımına tepki gösteren Ayaz, “Gebze İlçe Başkanı beyefendi hak ettiği için ağır konuştum. Benim söylemlerim bu camianın tamamını bağlar. Bizler sorumluk sahibi olmalıyız. Atatürk’ün manevi, hatırasının arkasına saklanarak kimse mahalle kabadayılığı yapmasın. Terbiyesize bak. Ahlaksızlık yapmayın. Bu tiyatro hikayeleri bir sizin bir de FETÖ’cülerin ağzında var. Sen Ömer Halis Demir’e bunu nasıl yaparsın? Böyle adamlıkların çakallarıyla millete feda edemeyiz” şeklinde konuştu.

Ayaz, “Gebze Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunan İrfan Ayar abiye ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Her siyasi parti olarak demokrasi bunu gerektirir ama kutsal değerler çok önemli. Daha sonra pişman olup özür diledi. Partisinin başkanı Çarkçı Kemal’in çarkçı Musa’sı oldu. Allah hayırlı etsin. Benim muhatabım değil. O beyefendi söylemlerine dikkat etsin. AK Parti olarak milletin değerlerine karşı çıkan herkesle savaşmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

23 Tem 2018 - 12:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.