Ücretsiz diyetisyen hizmetine devam

Başiskele Belediyesi ücretsiz diyetisyen hizmeti ile sağlık dağıtmaya devam ediyor.

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ücretsiz sunduğu diyetisyen hizmetiyle Başiskeleli yaz aylarını formda geçiriyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskele'de yaşayan vatandaşların sağlığına büyük önem veriyor. Başiskele Belediyesi, ücretsiz olarak sunduğu spor merkezlerine ilave olarak, Başiskeleliler’e ücretsiz diyetisyen hizmeti sunuyor.

Başiskeleli halkın yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz diyetisyen hizmetine özellikle kilo problemi olanların ve sağlıklı beslenme ile sağlıklı bir yaşam sürmeyi hedefleyenler başvuruyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün uzman diyetisyenleri, Başiskele Belediyesi’ne bağlı spor merkezleri, semt konakları ve belediyenin ana hizmet binasında vatandaşların formda kalmalarına destek oluyor.

UZMAN KONTROLÜNDE DİYET

Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan iki uzman diyetisyen, her gün onlarca vatandaşa doğru beslenme ile ilgili danışmanlık veriyor. Sunulan hizmette, vatandaşın vücut yağ kütlesi özel cihazlar ile ölçülüyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen vatandaşlar için kişiye özel beslenme programı hazırlanıyor. Başiskele’de diyetisyenlik hizmetlerinden faydalanan vatandaşların yüzde 88’ini kadınlar oluştururken, erkek vatandaşlar da kilolarını kontrol altına almak ve daha sağlıklı bir yaşam sürmek için bu hizmete başvuruyor. 

Son 3 ayda (Nisan-Mayıs-Haziran) 950 kişiye hizmet veren uzman diyetisyenler, Başiskele’de halkın formda kalıp sağlıklı bir yaşam sürmesine destek oluyorlar.

KİLO ALMAK İSTEYENLER DE BAŞVURUYOR

Uzman diyetisyenler Betül Aydın ve Fatma Şule Kılıç tarafından vatandaşa ücretsiz olarak verilen diyetisyenlik hizmetine fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşların yanı sıra kilo almak isteyenler de başvuruyor. Zayıflıktan yakınan vatandaşlara sağlıklı şekilde kilo almanın yollarını da anlattıklarını söyleyen Diyetisyen Fatma Şule Kılıç, kilo problemi yaşayan kadın-erkek herkese doğru ve sağlıklı beslenme konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade etti. 

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kader Kaya da, kilo problemi ve beslenme sorunları yaşayan, formunu korumak, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmek isteyen tüm vatandaşları ücretsiz diyetisyen hizmetlerinden faydalanmaya davet etti. 

 

25 Haz 2019 - 16:32 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.