Organ bağışında birinci olduk!

Türkiye genelinde organ bağışı alan kamu ve özel tüm kurumlar içerisinde ise; Derince İlçe Sağlık Müdürlüğü 727 bağış ile kurum bazında Türkiye 2.’si oldu.

Organ bağışında birinci olduk!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Türkiye genelinde çok önemli bir başarıya imza attı. Organ bağışı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve organ bağışının teşvik edilmesi konusunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl genelinde yapılan çalışmalar neticesinde; Mayıs ayı içerisinde 1908 organ bağış sayısına ulaştı. İlimiz bu sayı ile nüfusa oranla açık ara fark elde ederek Türkiye 1.’si oldu.

Elde edilen başarının tam bir ekip çalışması olduğunu ifade eden Op. Dr. Şenol Ergüney “Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta ve Ülkemizdeki kadavra bağışçı sayısının yetersiz kalması sonucu her yıl binlerce kişi organ beklerken hayatını kaybedebilmektedir. Bu maksatla toplumun bilinçlendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi amacıyla Müdürlüğümüz tarafından her İlçe ve hastanelerimiz için hedef koyduk. İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Hastanelerimizin Organ Bağışı Birimleri, il genelinde okul ve yurtlarda, alışveriş merkezlerinde, kent meydanlarında, sanayi bölgelerinde, kamu ve özel kurumlarda, bilgilendirme ve bağış stantları açıyorlar. İlde gerçekleştirilen tüm etkinliklerde, görsel ve yazılı medya organ bağışı ile ilgili farkındalık çalışmaları yapılıyor. Koyduğumuz hedefe ilk dönem içerisinde ulaşarak İlimizi Türkiye Birinciliğine taşımada emeği olan herkese ve duyarlı davranışlarından dolayı bağışçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

11.06.2018 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü Alikahya Ek Yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıda İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Kamu Hastanelerinde organ bağışı birimi görevlilerine İl Sağlık müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

#

11 Haz 2018 - 18:02 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

Ersoy Kandemir Kocaeli Bağımsız Milletvekili Adayı - Şimdi bir il sağlık müdürü düşünün yağmur her yağdığında hastaneler sel bassın,hastalar tahliye edilsin,darp edilen doktorun yanındayız diye mesaj versin ama emrindeki doktorun(kendimi kastediyorum)randevu talebine tehdit ediyor diye polis çağırıp iftira atsın,şeref yoksunu gibi kaçsın,ama belediyeden muhtarlıktan cemaatinden gelenlerle görüşsün,insanlar hastanelerin önünde basın açıklaması yapsın ağzını açmaz bir başsağlığı dilemez,görevlendirmelerde usülsüzlükler yapar ilin valisinin haberi yok herşeye valilik oluru verir,ilin valisi o kadar inanmış Kİ bunlara ilimizde 70 tane ambulans varmış diye açıklama yapar zavallı,ilimizde görev yapan 40 tane ambulans bulunur,daha düne kadar üsulsüz milletin hakkını yedikleri ihaleleri savunan eski dönemde dahil son il sağlık müdürünün Allah belasını versin,açıklasınlar bugün idareci makamında eski fettullahçı dernek Kosader üyeleri hangi sıfatlarla oturuyor,ey sağlık müdürü ben sana yaptıklarının hesabını hep sormak için randevu isteyeceğim sen olmuş müdürlüğe geldiğin 7 ay hala TOPLANTIDAYIM DE KAÇ BAKALIM SONUN NE,senin dalağın var mı yok mu bu millet yakında anlayacak!

Beğen(1)

Beğenme(3)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 18:02
01

Aslan gülsüm Kandemir - Kaktüse saygım var Şenol adlı sağlık müdürüne yok!

Beğen(1)

Beğenme(3)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 18:02