HÜKÜMET KAMU ÇALIŞANINA ŞAŞI BAKMAKTADIR.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer,Kocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve İzmit Kadın Doğum Hastanesi y...

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer,Kocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve İzmit Kadın Doğum Hastanesi yerleşkesi, Derince Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi, Körfez Devlet Hastanesi,İzmit Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Kocaeli Üniversitesi Uygulama Ve Araştırma Hastanesi, Gölcük Devlet Hastanesi Gölcük Toplum Sağlığı,  İzmit Toplum Sağlığı Merkezi  İş Yeri Temsilcileri ile toplantı yaptı.

Çeker; Hükümet Kamu Çalışanına Şaşı Bakmaktadır.

Şube Başkanı Ömer Çeker çalışma hayatı ile ilgili gelişmeler, Ağustos 2017 tarihinde yapılacak toplu sözleşme ve Hükümetin Kamu Görevlilerine karşı bakış acısı hakkında İş Yeri Temsilcilerini bilgilendiren şube başkanı Çeker; Hükümet kamu çalışanına şaşı bakmaktadır. Diyerek tepki gösterdi.

 Kamu Sen, Kamu Görevlilerinin Maaşlarına % 219.5 Zam Yapılmasını Başarmıştır.

Temsilci toplantısında güncel konularda değinen Şube Başkanı Çeker;  Kamu çalışanlarının ücretleri enflasyon karşında sürekli bir erimektedir. 2001 yılında sendika yasasının hayata geçmesiile birlikte hükümet ücret artışlarında ve özlük haklarının iyileştirilmesinde  memurları muhatap almıştır. Diyen Çeker;  2002 ile 2009 arasında hükümetle yetkili sendika arasında yapılan toplu görüşmelerde Kamu çalışanları için hükümetin toplam zam teklifi % 66.9 önermiş olup o dönemler içerisinde yetkili olan Türkiye Kamu Sen toplu görüşme “pazarlıklar” ile Kamu görevlilerinin maaşlarına % 219.5zam yapılmasını başarmıştır. Dedi.

2010 Yılında Toplu Sözleşme Dönemine Geçilmiştir

Açıklamalarını sürdüren Çeker; Sendika yasasında yapılan değişiklikle Hükümet toplu görüşme dönemi sonlanmış 2010 yılında Toplu Sözleşme dönemine geçilmiştir.Diyen Çeker; Malum Sendika 2010 ile 2016 arasında hükümetle yetkili sendika arasında yapılan Toplu sözleşmede  kamu çalışanları için hükümetin toplam zam teklifi % 65.5 önermiş olup Toplu Sözleşme Masasına oturma hakkını elde etmiş yetkili Malum Sendika Kamu Görevlilerinin maaşlarına % 102.9 zam yapılmasını sağlayabilmiştir. Dedi. Çeker; Malum sendika hükümetin önermiş olduğu zamdan daha düşük bir zama imza atarak kamu çalışanlarını zarar uğratmıştır.

Kamu Çalışanları Bu Toplu Sözleşme Dönemi Malum Sendikayı Dinlendirmeleri Gerek

Şube Başkanı Çeker; Üç Dönemdir toplu sözleşme masasında Kamu Görevlilerini hayal kırıklığına uğratan, eflasyon farkı bile almayı unutan, toplu sözleşmede masasında hükümetle uzlaşmış olduğu konuları imza altına alan ama takibini yapamayan,  anlaşma sağlanan maddelerin çalışma hayatına geçip geçmediğini kontrol etme yeteneği olmayan, takibini yapamayan sendikayı Kamu Çalışanları bu Toplu Sözleşme dönemi Malum Sendikayı dinlendirmeleri gerek. Diyen Çeker; Aksi takdirde bu günlerini mumla arayacaklar.

Kamu Çalışanları artık uyanmalı

Başkan Çeker; 2017 Ağustos ayında yapılacak olan 2018 ve 2019 yılarında zam artışları ve sosyal haklar için hükümet yandaş sendikayı toplu sözleşme masasına oturtmak için elinden gelen gayreti sarf etmektedir. Diyen Çeker; Kamu Çalışanları artık uyanmalı Üç dönemdir toplu sözleşme masasında kendilerini mağdur eden Malum Sen ayrılarak kendileri için çalışan Türkiye Kamu Sen’e Bağlı Sendikalara ve Türk Sağlık Sen üye olmaları kendi menfaatlerinedir.  Hükümetin Kamu Görevlilerine bakışı şaşıdır" dedi.

#

19 Mar 2017 - 10:01 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.