Diş hekimleri sempozyumda buluştu

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Diş Hekimliğinde Enfeksiyon Kontrolü ve Akılcı Antibiyotik Kullanımı Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Ankara, İstanbul, Sakarya, Eskişehir, Zonguldak ve Kocaeli ilinde görev yapan akademisyenler, Kocaeli'de sağlık idarecileri ve diş hekimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumda açılış konuşmaları; Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji ABD Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Töre Genç, KOÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Özel ve Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından gerçekleştirildi.

Hastalar ve sağlık çalışanları için enfeksiyon kontrolü rehberliğince en iyi klinik uygulamalar, risk koşulları, kanıta dayalı değerlendirmeler ve güncel yaklaşımları aktarmak amacıyla gerçekleştirilen sempozyum hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Bu etkinliğin ana teması Ağız ve Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığında Enfeksiyon durumlarda yapılması gerekenler ve akılcı antibiyotik kullanımı. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde tıp insanları olarak en çok konuşacağımız konulardan biri antibiyotiklerin doğru kullanımı olacağını öngörüyoruz. Türkiye olarak çok daha fazla çaba göstermemiz gerek. Sağlık Bakanlığının da son 7-8 yıldır bu konuda çok yoğun çalışmaları var. İlimizde yapılan çalışmalarla da %27’lerde olan antibiyotik kullanımı % 21’lere düştü. Yılsonunda bu rakamın da altına inerek uluslararası standartlarda başarı yakalamayı düşünüyoruz. Sempozyumun bir özelliği de; organizasyonu, grafik çalışmaları, karşılaması gibi bütün aşamaları tamamen Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğümüzün bir ürünü olması. Bu organizasyonda emeği geçen bütün personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2019 yılı bilimsel etkinlikleri olarak bir yıl boyunca plan oluşturulan plan çerçevesinde devam edecek.  Bu kapsamda yıl içerisinde altı bilimsel sempozyum, altı tane de seminer etkinliği yapılması planlanıyor.

Sempozyum Bilimsel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş “Toplantıda alanında uzman öğretim üyelerinin konuşmaları ile konular ele alındı. Ağız içi mikrobiyota denilen bakteri çeşitliliğinden başlayarak, diğer kliniklerin takip ettiği enfeksiyonları irdeleyen değerlendirmeler yapıldı. Bilindik ağız ve diş enfeksiyonları, endodonti,  ağız diş çene cerrahi ve pedodontiyi ilgilendiren dental enfeksiyonlar tartışıldı. Uygun tedavi seçenekleri ve antibiyotik kullanımları gözden geçirildi. Farmakoloji hocalarımız akılcı antibiyotik kullanımı hakkında spot bilgiler sunuldu. Daha sonraki konularda da stelizasyon ve dezenfektasyon yöntemleri, hastane ortamından bulaşabilecek enfeksiyonları anlatılarak çalışan güvenliğine değinildi. Dental aletlerin baştan sona kadar geçen stelizasyon süreci paylaşıldı” diyerek toplum sağlığına yararlı olmasını diledi.

28 Şub 2019 - 13:36 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.