Rektör bey biliyor mudur?

Göreve geldiği günden bu güne liyakata önem veren bir akademisyen oldu.

Bilimi ve akademik çalışmaları önemseyen, işinde oldukça başarılı ve hatta Türkiye’de örnek gösterilen bir hekim Prof. Dr. Saadettin Hülagü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez rektör olarak gösterildi.

Geçtiğimiz gün Kocaeli Üniversitesi ile alakalı bir dostum aradı. Üniversiteye asistan ve araştırma görevlisi kadrosu alımında ‘’adam kayırmacılığı’’ yapıldığını anlattı uzun uzun.

Dakikalarca telefonda dinledim, not aldım. Telefonun ucundaki dostuma ‘’Rektör bey biliyor mu bunları?’’ diye sordum.

Dostum,’’ Rektör Bey bilmiyordur, bilse mutlaka müdahale eder, rektörümüz liyakata, ehliyete önem veren bir akademisyen. Böyle basit hususlarla ilgilenmez’’ dedi.

Konu nedir anlatayım sevgili okurlarım.

Fen Edebiyat Fakültesine asistan kadrosu açılmış, Üniversite kadro açılması için 1 Temmuz tarihinde ilana çıkmış.

Fakat iddia o ki, kadro kişiye özel hazırlanmış.

Bir dönem Rektör Hülagü’nün eski özel kalem müdürlüğünü yapan şimdi ise üniversitede asistanlık görevinde bulunan Burak Arslanmirza’nın eşi Özge Arslanmirza için özel kadro açılmış.

Nasıl hazırlanmış?

Üniversitenin yayınladığı asistanlık ilanının kriterleri normal şartlarda, ‘Tarih lisans mezunu olup yakınçağ ana bilim dalında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor’ özelliklerinin aranması lazım iken, ilan Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinde ana bilim dalında yüksek lisans yapma şartı konulmuş.

Yani Özge Arslanmirza’ya uyan kriterlere göre tanzim edilmiş…

İşin daha bir ilginç yanı ise, Bölüm başkanı ve jüride yer alması beklenen Özge Arslanmirza’yı Üniversiteye kabul edecek kişi İbrahim Şirin.

Şirin ailesi ve Arslanmirza ailesi ile sosyal hayatta oldukça sıkı görüşen iki aile.

Ve Özge Arslanmirza için özel açılan asistanlık kadrosu da aynı bölümde akademisyen olan İbrahim Şirin’in eşi Funda Şirin’e de özel olması.

Yani; Özge Arslanmirza asistan olarak kabul edilirse jüri tarafından İbrahim Şirin’in eşi Funda Şirin’in asistanı olarak göreve başlayacak olması!

İnanın ben bile yazarken başım döndü.

Sizi düşünemiyorum bile…

Şimdi top Rektörümüz Hülagü’de.

Hülagü konuyu araştırıp mutlaka gereğini yapacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Gökhan Karabulut - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.



Kocaeli Markaları

Kocaeli Koz, Kocaeli ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (262) 332 00 52
Reklam bilgi

Anket İzmit Belediye Başkanlığı için hangi aday oy verirsiniz?
Tüm anketler