Kimseden gazetecilik öğrenecek değiliz

MHP’de patlak veren kaset skandalını uzun uzadıya medyadan takip etmişsinizdir.

Kaset piyasaya düşmeden önce elimize ulaşmıştı, henüz yayın kuruluşlarında çarşaf çarşaf yayınlanmamış, haber hiçbir yayın kuruluşunda yoktu.

Savcılıkta araştırma yaptım, söz konusu kasetin içeriği ile ilgili yürütülen bir soruşturma var mı? İddia sahibi olan Bahadır Bostancı suç duyurusunda bulunmuş mu? Kasetle ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma izine rastlayamadım çünkü söz konusu kasetle ilgili soruşturma yoktu.

Şimdi birileri çıkmış köşelerinden ahkâm keserek, kocaelikoz.com neden kaseti yayınlamadı, ‘’MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve İzzet Erdem’i mi korudu’’ diye dedikodu yapıyor.

Kocaelikoz.com eğer elindeki tüm kasetleri yayınlarsa, bize buradan yüklenmeye çalışanlar sokağa dahi çıkamazlar.

21 yıldır gazetecilik mesleğinin içerisindeyim, haberlerimden dolayı sayısız soruşturma geçirmiş, gözaltına alınmış bir insanım. Neyin haber olacağını neyin haber olmayacağını sokakta dedikodu yapanlardan ve köşelerinden ahkâm kesenlerden öğrenecek değilim.

Meslek yaşantımın yaklaşık 11-12 yılı adliye, polis merkezleri ve hastanelerde geçti. Onlarca ‘skandal’ diye tabir edilen haberlerde imzam vardır.

Gazetecilik yaparken baktığım tek yer olmuştur; Söz konusu bilginin savcılıkta yürütülen soruşturması var mı? Elde edilen bilgi, istihbarat kaset ve benzeri hususların yasal karşılığı nedir?

‘Gizliliği ihlal’ iddiasıyla hakkımda çok sayıda soruşturma açıldı ve bu davalarda dayandığım tek yer olmuştur, adalet hukuk…

‘Gizliliği ihlal’ denilen soruşturmaların tamamı savcılıkta, mahkeme salonlarında yürütülen davalardı ve hakkımda açılan tüm bu soruşturmalardan beraat ettim.

Neden? Yazdığımız konuların, haberleştirdiğimiz içeriklerin adliyede karşılığı vardı…

Biz gazeteciler gerçekleri ortaya çıkarmakla mükellefiz ve bakacağımız tek noktada hukuktur…

21 yıldır elime bir çok kaset, montaj ve doküman geçti fakat yan gözle dahi bakmadım, kaset ve dokümanlardan rant devşirme hamlesinde bulunmadım.

Birileri sokakta ve köşelerinde bana buradan yüklenmek istiyorlarsa yanlış yerden yükleniyorlar.

Kaseti yayınlayan yayın kuruluşlarının da haberciliğini tartışacak değilim, her yayın kuruluşunun karakteri, yayın çizgisi vardır, bu noktadan hiçbir meslektaşıma yüklenmem saygı duyarım.

He bir de şunu da söyleyeyim, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ile yaklaşık 3 yıldır görüşmem ve konuşmam, aramız açıktır.

Şimdi sizlere olayın bir de kaset skandalının ortaya çıkmasından sonraki gelişmeyi kısaca özetleyeyim.

Kasetin odak noktasında bulunanların hedef saptırma gayreti içerisinde davrandıklarına görüyorum. İşi sulandırma, birilerine yıkma gayreti içerisindeler.

Bunun içinde gazetecilik mesleğine saygı duyduğum ve değer verdiğim meslektaşlarımın üzerinden, yanlış, saçma, içi boş bilgilendirmelerle refleks geliştirmeye çalışıyorlar.

Milliyetçi Hareket Partisinde birileri mikserlik yapıyorsa ve yapacaksa, bakacakları adresi iyi tahlil etmeliler.

Milliyetçi Hareket Partisinde ki kaset skandalının odak noktasında bulunanlar, çevrede algı yaratacaklarına, önce bir dönüp kendilerine baksınlar…

Nerede hatamız var?

Nerede doğru yaptık?

Belki hata yapma girişiminizi asgari düzeye çekersiniz!

Krizi yönetmek her baba yiğidin harcı değildir, kriz iftira atarak, birilerini hedefe koyarak aşılmaz.

Bilginiz olsun…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Gökhan Karabulut - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.



Kocaeli Markaları

Kocaeli Koz, Kocaeli ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (262) 332 00 52
Reklam bilgi

Anket İzmit Belediye Başkanlığı için hangi aday oy verirsiniz?
Tüm anketler