Tramvay güzergahında bulunan kavşaklar son aşamaya geliyor

Büyükşehir tarafından yapılan Akçaray tramvay hattı üzerinde bulunan kavşak çalışmalarında asfaltlama çalışmaları tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentimize kazandırılan Akçaray tramvay projesi kapsamında tramvay güzergahında bulunan kavşaklarda da çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı üzerinde bulunan ve tramvayın geçişinin sağlanacağı kavşaklarda düzenleme yapılıyor.

SİNYALİZASYON ÇALIŞMALARINA GEÇİLDİ

Bu kapsamda Seymen Caddesi’nin Elzem ve Hanlı Sokak ile kesiştiği kavşak noktasında, Yahya Kaptan’da Salkım Söğüt ve Sarı Mimoza Caddesi’nin kesişimi, Necip Fazıl Caddesi ile Hoca Ahmet Yesevi Caddelerinin kesişimi, Kandıra Yolu üzerinde bulunan Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın Miras Sokak ve Şehit Selçuk Gökdağ sokaklar ile kesiştiği bölge, Şehit Rafet Karacan Caddesi ve Köse Sokak kesişiminde, Doğu Kışla Parkı’nın hemen güneyinde tramvay hattına paralel olan yollarda asfaltlama çalışmaları sonra erdi ve sinyalizasyon çalışmalarına geçildi. Öte yandan Milli İrade Meydanı Kavşağı’nda bütün çalışmalar tamamlanarak  trafiğe açıldı.

TRAFİĞİ AKSATMAYACAK ÇÖZÜMLER ÜRETİLDİ

Çalışmalar kapsamında vatandaşların tramvay hattı yapımından daha az etkilenmeleri ve trafik sirkülasyonunun sağlıklı işleyebilmesi için inşaat aşamasında geçici kavşak düzenlemeleri gerçekleştirildi. Mehmet Ali Paşa’da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Zincirlikuyu Caddesi ve Bağdat Caddelerinin kesiştiği büyük kavşakta trafik geçici iki kavşağa dönüştürüldü. Bağdat Caddesi’nden Zincirlikuyu Caddesi’ne dönen araçlara geçici yol oluşturularak Köse Sokak’a dönme imkanı sağlandı. Aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan Bağdat Caddesi’nin D-100 Karayolu’na inen koluna da bir geçici yol yapılarak, tramvay hattının kavşağı ayırmasının önüne geçildi.

#

01 Mar 2017 - 10:17 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.