Halkevi, 12 Milyon'a restore edilecek

1941 yılında faaliyete giren ancak yıllardır bakım görmeyen ve adeta çürümeye terk edilen Halkevi binası 12 Milyon'a restore edilecek. Vali Hüseyin Aksoy İzmit Halkevi Binası’na giderek, inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı.

İzmit'in en eski yapılarından olan ve kentin sembolü haline gelen İzmit Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu binası yıllardır çürümeye terk edilmişti. Geçtiğimiz yıl sosyal paylaşım sitesindeki hesabından “Biz İzmitiz” grubunun kurucusu Hüseyin Erol’un Tanju Eren’in fotoğraf kareleriyle İzmit’teki Halkevi Binası'nın son halini gündeme taşımıştı. Konu daha sonra CHP’li meclis üyeleri tarafından hem İzmit Belediyesi hemde Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantılarında gündeme taşındı. Gelen kamuoyu baskısı sonrasında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak konuyu takip ettiklerini onarım ve bakım çalışması için Kocaeli Valiliği çalışma yapıyor açıklaması yaptı.

VALİ AKSOY İNCELEME YAPTI

Bu gelişmenin ardından bekleme süreci devam ederken, Vali Hüseyin Aksoy’un konu üzerinde ısrarla durduğu ve Anıtlar Yüksek Kurulu ile görüştüğü onarım projesinin hazırlandığı bilgisi önemli bir adım olarak gündemde yer aldı. Restorasyon projesi Yüksek Mimar Seyhan Serimer tarafından Anıtlar Kurulu’nun talep ettiği değişiklikler dahil edilerek hazırlandı. Onarım için yapılan projenin maliyetinin 12 milyon lira olacağı öngörüldü. Kültür-sanat etkinliklerinin, beceri kurslarının halen devam ettiği Halkevi Binası’nın restorasyonu için Tüpraş 2,5 milyon TL katkı sağlayacağını duyurdu. Geçtiğimiz hafta içinde Vali Hüseyin Aksoy İzmit Halkevi Binası’na giderek, inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Aksoy, “Amacımız bu binayı orijinaline uygun şekilde restore ederek, tekrar eğitim yaşamına devam etmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

13 Şub 2018 - 11:42 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan Devletçi - Biraz daha beklerlerse yıkılır onlarda üstünden poz verir bıyıklarıyla!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 11:42