GÜNEY MARMARA OTOYOLU İŞTE BAHÇECİK'TE Kİ BU ARAZİLERDEN GEÇECEK

Sanayi kenti ilimizde ulaşım sorunu her geçen gün içerisinden çıkılmaz bir hal aldı.

Sanayi kenti ilimizde ulaşım sorunu her geçen gün içerisinden çıkılmaz bir hal aldı. Bu ulaşım sorununu Kuzey ve Güney Marmara Otoyollarıyla çözülmesi hedefleniyor. Güney Marmara otoyolunun geçeceği güzergahlar, kamulaştırılacak alanlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Başiskele ilçesi Bahçecik sırtlarından geçecek olan Güney Marmara Otoyolunun haritasıyla güzergah net olarak ortaya çıkmış. Havuzlubahçe mahallesinin alt kısımları ve Panayır Mahallesi’nin üst kısmından geçecek olan bu araziler büyük değer kazandı. Otoyolun içine alacağı en yakın mahalleler ise Kılıçarslan ve Şehitekrem Mahallelerinin bulunduğu bölge.

ÇED TOPLANTISI BEKLENİYOR

Kocaeli'nin Başiskele, Gölcük, Karamürsel ilçelerinden geçerek Yalova'da İstanbul-İzmir Otoyolu'na bağlanacak, bağlantı yolları ile birlikte toplam 91 kilometre uzunlukta olacak Güney Marmara Otoyolu projesinin ÇED toplantısı Başiskele'de bulunan Karşıyaka Kültür Merkezi'nde yapılmış vatandaşlarla kurum yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşanmıştı. Trafik yoğunluğunun azaltılması ve transit geçişle kesintisiz bir trafik sağlama amacını taşıyan, 2 bağlantı yolu, 8 tünel, 17 altgeçit, 27 üstgeçidin bulanması planlanan projenin bedelinin 500 milyon lira olarak hesaplandığı, ÇED süreci bittikten sonra ihalesinin yapılması öngörülüyor.

#

09 Kas 2017 - 13:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.