Ertuğrul Gazi Kuran Kursu törenle açıldı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Alikahya Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan Ertuğrul Gazi Kur’an Kursu’nun açılışına katıldı.

Ertuğrul Gazi Kuran Kursu törenle açıldı
Ertuğrul Gazi Kuran Kursu törenle açıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan ve İl Müftülüğüne devir edilen 4-6 yaş arası çocukların eğitim göreceği Kur’an kursunda, 6 derslik ve 1 hayal atölyesinin yanı sıra 1 oyun salonu bulunuyor. Açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Bir anne ve babanın en büyük zenginliği hayırlı evlatlarıdır. Para, mal, mülk bunların hepsi gelip geçer ancak güzel yetiştirilmiş çocuklar geleceğimizin teminatıdır” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA KURAN-I KERİM’İ ÖĞRETECEĞİZ”

On bir personelin hizmet vereceği ve altmış öğrencinin eğitim alacağı Kuran Kursu açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç ve çok sayıda veli katılırken, konuşmasını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimi önemsiyoruz. Çocuklarımızın ilk öğretmeni annedir. Annelerimizin donanımlı ve sağlıklı olması için üzerimize düşen görevleri de yerine getiriyoruz. Kur’an okumanın ve öğrenmenin yasak olduğu dönemleri artık çok gerilerde bıraktık. Ezan okumanın yasak olduğu dönemleri de unutmamak gerekiyor. Çocuklarımıza insani değerler, bilimi, sanatı ve Kuran-ı Kerim’i okuma ile anlamayı öğreteceğiz” şeklinde konuştu.

BİZİ YIKMAK VE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYORLAR

Türkiye’nin son 14 yılda çok büyük bir atılım gerçekleştirdiğini vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Milletimizin önüne geçti ve birçok badireyi atlattık. İslam dünyasında ayakta kalabilen tek ülkenin Türkiye olduğunu hepimiz görmekteyiz. Bizi yıkmak ve diz çöktürmek istiyorlar. Bundan dolayıdır ki çok çalışarak Allah’ın razı olacağı şekilde çalışacağız” ifadelerini sarf etti. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise Kuran Kursu’nun hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

YUSUF DOĞAN, “KURSLARIMIZA 5 BİN 300 YAVRUMUZ GELİYOR”

İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç de “İzmit ilçemizde 4-6 yaş sınıflarımız da 32 kursumuzda 82 sınıfımızda 1120 öğrencimizle çok hayırlı bir hizmeti halkımıza sunuyoruz” ifadelerini dile getirirken, İl Müftüsü Yusuf Doğan da “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak insana yatırım yapıyoruz. Kocaeli’nde okul öncesi kurslarımıza 5 bin 300 yavrumuz geliyor. 362 tane sınıfımızla hizmet verirken bunu çoğaltmanın çabası içerisindeyiz. Biliyoruz ki bir insan dünyayı değiştirir, insanı da eğitim değiştirir. En muazzam yatırım insana yapılan yatırımdır. İyi insan yetiştirmek zorundayız. Bu sayede toplumda saadet ve huzur olur. Burada aile kurumlarımızın temsilcileri değerli velilerimize de eğitim vereceğiz’’ vurgusu yaptı.

EMİROĞLU, “KURS MERKEZİMİZDE GÜZEL NESİLLER YETİŞECEKTİR” 

İzmit Alikahya Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan Ertuğrul Gazi Kur’an Kursu’nun açılışına duygularını ve düşüncelerini ifade eden İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu da, “Bu gün burada çok güzel ve bir o kadar da önemli bir eğitim yuvasının içerisindeyiz. Bu eğitim kumrumuzun isminin de çok güzel olduğunu ve özellikle ecdadımızı simgelediği vurgulamak isterim. Değerli velilerimiz, lütfen kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in ilk emri olan “Oku” emrini hayatımızın her yerinde uygulayalım ve bu anlayışı sürdürmek için bu anlamlı eğitim yuvasını boş bırakmayalım. Kıymetli velilerimizde bu güzel eğitim yuvasından faydalanmalıdırlar. Sizler burada olduğunuz takdirde bu güzel kurs merkezimizde güzel nesiller yetişecektir” diyerek sözlerini tamamladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, açılış öncesi minik öğrencilerle yakından ilgilenmeyi de ihmal etmedi.

21 Şub 2018 - 12:12 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan Orducu - İlçe emniyet müdürü, sağlık müdürlerinin,cumhuriyet savcılarımızın da açılışa katılmaları anlamlı olur,eksikleri yerinde tespit etmek adına,bu insanların engin tecrübelerinden istifade etmek gerekli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 12:12