İzmit’in çocuğu İbrahim Aracı ve onkoloji hastanesi

Kentimiz Türkiye’nin en büyük sanayi başkenti. İlimizde yüzlerce irili ufaklı sanayi kuruluşu var.

Fakat gel gelelim Kocaeli’deki hangi sanayi kuruluşunun kentimize faydası var diye soracak olursanız, sağdan sayın 10 soldan sayın 10 sanayi kuruluşunu geçmez.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilimizdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin projesi olan tıbbi ve aromatik bitkiler üretim teşvik projesini imzaladı ardından, TÜBİTAK RUTE (Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü) Motor Mükemmeliyet Merkezi, TÜBİTAK MAM (Marmara Araştırma Merkezi) Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı, TÜBİTAK MAM Biyomalzeme, Biyomekanik, Biyoelektronik Mükemmeliyet Merkezi, TÜBİTAK MAM Yüksek Sıcaklık Malzemeleri Araştırma, Geliştirme ve Onarım Mükemmeliyet Merkezi, TÜBİTAK UME Fotovoltaik Performans Test Merkezi, TÜBİTAK SAGE Çevresel Testler Merkezi ve TÜBİTAK SAGE Ar-Ge Hizmet Binası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra İzmitli iş adamı Koruma Şirketler Grubunun yönetim kurulu başkanı İbrahim Aracı’nın 50 milyon TL bağışladığı Semahat Aracı Onkoloji Hastanesi ve Palyatif Bakım Merkezinin açılına imza attı.

Aracı’nın kaynak sağladığı sağlık tesisinde kemoterapi görecek 110 hasta aynı anda tedavi edilebilecek.

İşadamı Aracı uzun yıllardır kentimizde para kazanıyor, üretim yapıyor ve kazandığı parayı da yine bu kentin insanına harcıyor.

Kim mi bu adam? Kısaca bahsedeyim.

1959 yılında İzmit’te doğan ve liseyi İzmit Mimar Sinan Lisesi Fen Bölümünden okuyan Aracı, İzmit’te kurulu buluna Koruma Tarım fabrikasının 1994 yılında satışa çıkmasıyla beraber bu firmayı satın alarak iş hayatına atıldı. Aldığı Koruma Tarım firmasını Koruma Klor Alkali Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Koruma Temizlik A.Ş. kurarak işletmeyi tekrar üretime geçirdi.

1994 yılında satın aldığı firmayı Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi şirketleri arasına sokmayı başardı. Dünyanın birçok ülkesine yaptığı ticaret ile büyüdü.

İş dünyasındaki başarısını sivil toplum kuruluşlarına yaptığı katkılarla da taçlandırdı. İlimizde ilk defa Şehit Aileleri Vakfını kurdu ve daha sonrada Kocaeli Kırım Tatarlar Derneği ve Kırım Dernekler Federasyonunu hayata geçirdi.

Ülke sanayisine bulunduğu katkıyı, sanayi kadar önemli gördüğü ve istihdam kaynağı olarak değerlendirdiği Türk atçılığına yatırım yaptı. 2008 yılında Vefa Harasını kurarak yurtdışından safkan İngiliz atı getirterek yetiştiriciliği yaptı.

At yetiştiriciliği konusunda dünyada önemli bir isim haline geldi. Aracı’nın bugün Dünya EPSOM derbisinde atı koşan ve Türk soy kütüğüne kayıtlı atıyla İngiltere’de üst üste yarış kazanan ilk ve Tük vatandaşı oldu.

Aracı’nın hayatı işte kısaca böyle. Hayatı başarılara dolu olan bir adam.

Büyüdüğü, yetiştiği, okuduğu kenti unutmayan, kazandığını yine hemşerilerine harcayan bir iş adamı.

Aracı’nın dediği gibi;

“Ben ve kardeşlerim Kırım göçmeni olan babamız Şükrü ve annemiz Semahat Aracı’nın amel defterlerinin kapanmaması için ebeveynlerimiz gibi hayır işleri yapmaya devam ediyoruz’’

Allah Vefa İbrahim Aracı gibilerin sayısını arttırsın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Gökhan Karabulut - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

08

CABBAR YUSUF - Allah razı olsun inşAllah gerçekten çok değerli bir insan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 17:03
06

Mehmet - kocaeli İbrahim beyin kıymetini bilmiyor, harika bir yazı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 17:03
04

İzmit çocuğu - az bile yazmışsınız gökhan bey, ibrahim bey izmitin yetiştirdiği çok kıymetli değer.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 17:03
02

Muhammed - Kocaelide kazanıp kocaeliye faydası olmayanlar okusun, sağolsun aracıya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 17:03
01

Ali Çoban - İzmiti soyup soyanlar İbrahim aracıdan insanlık öğrensin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 17:03


Kocaeli Markaları

Kocaeli Koz, Kocaeli ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (262) 332 00 52
Reklam bilgi

Anket İzmit Belediye Başkanlığı için hangi aday oy verirsiniz?
Tüm anketler