Havaların soğumaya başlamasıyla kestaneler yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başladı. İzmit’te Cumhuriyet Parkı önünde açtığı tezgahında, 100 gram pişirilmiş kestaneyi 40 TL’ye satan esnaf Temel Boyacı, pişmiş kestanede kilogram fiyatının 400 TL olduğunu açıkladı. Vatandaşın fiyatlara tepki gösterdiğini ifade eden Boyacı, geçim sıkıntısının insanlarda huzursuzluk yarattığını söyleyerek hayat pahalılığına sitem etti.

‘GİDİN HÜKÜMETE SÖYLEYİN”
Kestanede en pahalı dönemin olduğunu söyleyen Boyacı, “15 yıldır kestane satıyorum, işlerin en zayıf olduğu, kestanenin de en pahalı olduğu sezon. İnsanlar gelip fiyatı duyunca bize fırça atıp gidiyor. 400 liraya kestane mi olur deyip kızıyorlar ama yapacak bir şey yok, gidin hükümete söyleyin diyorum. Bizim elimizden gelen bir şey yok ki.” şeklinde konuştu.
‘150 TL’DEN 400’E YÜKSELDİ’
Kestanenin son yılların büyük zammını gördüğünü söyleyen Boyacı, “Kestanenin tazesinde kilogram fiyatı bu yıl 200 TL. Pişmiş kestanenin de kilosu 400 TL. Geçen sene tazesi 80 liraydı, pişmişi de 150 TL idi. Büyük bir fark var. Müşteriler tepki gösteriyor tabi. İnsanların tepkisini anlıyorum ama ben ne yapayım? Zaten ben de pahalıya alıyorum.” ifadelerine yer verdi.

‘MADDİ MANEVİ ZAHMETİ ÇOK’
Akaryakıt giderlerindeki artışa sitem eden Boyacı, “Buradan Düzce’ye kestane almaya gidiyorum. Gidiş geliş mazot parası 1000 TL ödüyorum. Aldığımız kestaneleri direk tezgaha da dökmüyoruz, kötüsünü tek tek seçiyoruz bunlar hep emek. Kömürde pişiriyorum, onun da kilosu 250 TL olmuş. Bir tane boş kese kağıdının fiyatı 2 lira.” dedi.
‘BU SOĞUKTA TEZGAH BAŞINDAYIM’
Boyacı sözlerinin devamında, “Sabah 11.00 gibi çıkıyorum, akşam saat 9-1’a kadar bu soğukta tezgahın başındayım. Havaların soğuğunu da çekiyoruz. Kömür ateşinden dolayı elimi ısıtıyorum vücudum ısınmıyor ki. Bir taraftan ısınıyoruz ama bir taraftan rüzgar geliyor.” diyerek işin zorluklarına dikkat çekti.
‘MAAŞIM YETSE NEDEN ÇALIŞAYIM?’
Emekli maaşı yetmediği için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen Boyacı, maaş düşüklüğüne sitem ederek, “İşçi emeklisiyim, emekli maaşım da 7 bin 500 TL ama yetmediği için çalışmak zorundayım, yetse neden çalışayım? Emekliler insan değil mi? İnsanız ama insan yerine koyan yok. Faturalar ev kirası hangi birine 7 bin 500 yetişsin?” dedi.

‘EVE ELİ BOŞ GİTTİN Mİ KAVGALAR BAŞLIYOR’
Hayat pahalılığının insanları huzursuz ettiğini söyleyen Boyacı, “Ekonomiden başka bir şey düşünemiyoruz ki. Ekonomi olmadı mı insanlar huzursuz oluyor, evlerde huzursuzluk oluyor. Akşam eve gittiğinde alman gerekenleri alamadın mı evde kavga başlıyor. Türkiye’de hayat şartları çok zor.” ifadelerine yer verdi.
‘BUNDAN SONRA OY KULLANMAYACAĞIM’
Siyasetçilerin vatandaşa karşı ilgisiz olduğunu söyleyen Boyacı, “Bundan sonra oy bile kullanmayacağım, çok tepkiliyim. Oy alana kadar her şeyi yapıyorlar, oy aldıktan sonra kimsenin yüzüne bakmıyorlar. Kimseyi tanımıyorlar.” diyerek tepki için oy kullanmayacağını ifade etti.
Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.