Tahsilat oranı yüzde 92’ye çıktı… Kocaeli her şeye rağmen vergisini ödüyor!

Ekonomik sıkıntılara rağmen Kocaeli, tahsilat/tahakkuk oranı en yüksek kentlerden olmaya devam ediyor. Kocaeli’de vergi tahsilat oranının yüzde 92.1’e kadar yükseldi.

Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye’de yaşanan ekonomik daralma pek çok sektörde ciddi sorunların yaşanmasına neden oluyor. Gelir kayıpları, üretimde azalma ve satış yapma konusunda firmalar büyük zorluk içinde. Tüm bu sıkıntılara rağmen Kocaeli’de vergi tahsilatında çok ciddi bir yükseliş yaşanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, 2023 yılı Eylül ayında Kocaeli’de tahakkuk edilen vergi miktarı 345 milyon 832 bin 726 lira olurken tahsilat ise 318 milyon 373 bin 829 lira oldu. Kocaeli’de tahsilat oranı yüzde 92,1’e kadar çıktı.

19 Eki 2023 - 10:34 Kocaeli- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.