Vali Yavuz, doktorlarla bir araya geldi

Vali Seddar Yavuz, Kocaeli’de hizmet veren kamu ve özel hastanelerin başhekimleri, hastane müdürleri, yöneticileri ve doktorlarla toplantıda bir araya geldi

Kocaeli’de faaliyet gösteren kamu ve özel hastanelerin başhekimleri, hastane müdürleri, yöneticileri ve doktorları önemli bir toplantıda bir araya geldi.

Programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli  Büyükşehir  Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, başhekimler, hastane müdür ve yöneticileri ile doktorlar katıldı.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Yavuz, hekimlik mesleğinin önemine değinerek bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.


Şifa dağıtan ve fedakârlık gerektiren bir meslek olan hekimlerimize karşı yapılan şiddetten dolayı rahatsızlık duyduğunu dile getiren Vali Yavuz; “34 yıldır sizlerle beraber çeşitli yerlerde çalıştık. Sizlere yapılan şiddetten, toplumun şiddete meyilli hale gelmesinden rahatsızız. Bu noktada polisiye tedbirlerin yanında, şiddeti her yönüyle değerlendirerek sarmal haline gelen şiddetin nasıl çözülebileceğine dair yaklaşım geliştirmemiz gerektiği kanaatindeyim.”

“HER DAİM YANINIZDAYIZ”

Şiddete çözüm noktasında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yavuz: “ Polise, sağlık çalışanına, kadına şiddet gibi şiddet türlerini arka arkaya sayıyoruz ama şiddetin önüne geçemiyoruz. Demek ki yapmamız gereken sadece cezaların artırılması değil, tümden şiddete karşı toplumsal bir bilinç geliştirmek olmalıdır. Bunu oluşturabilirsek sanırım sorunlarımızı daha çabuk çözeriz. Bizim bu konuya biraz daha özen göstermemiz gerekiyor. Her daim sizlerin yanındayız. Kendinizi yalnız hissetmeyin, biz elimizden geleni ve daha iyisini yapma gayreti içinde olacağız. Türkiye fiziksel koşullar itibari ile eskiyle kıyaslanmayacak bir noktaya geldi, daha iyi noktaya da gelebiliriz, bunu hep birlikte başaracağız. Pandemi dönemi de dahil olmak üzere fedakarlıklarla dolu çalışmalarınızdan dolayı müteşekkiriz. İyi ki varsınız, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

17 Eki 2023 - 09:53 Kocaeli- Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.