SGK, İzmit Belediyesi’nin taşınmazlarına haciz koydu!

SGK’nın İzmit Belediyesi’nden alacağını tahsil edemediği için haciz işlemi uygulandığı belirtildi

Büyütmek için resme tıklayın

İzmit Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun İzmit Belediyesi dahil bazı belediyelerden alacağını tahsil edemediği için haciz işlemi uyguladı. Böylece İzmit Belediyesi, taşınmaz mallara ve araçlarına SGK tarafından haciz konulduğunu açıkladı

Konu ile ilgili İzmit Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bildiğiniz üzere, son günlerde medyada yer bulan haberler neticesinde, birçok belediye, Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan prim borçları nedeniyle maddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bu kapsamda, İzmit Belediyesi gayrimenkullerine de taşkın haciz diyebileceğimiz ölçüde haciz işlemi uygulanmıştır.

Ancak bu noktada vurgulamak isteriz ki, Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, konuyu öncelikle uzlaşı kültürü ile çözüme kavuşturmak adına Ankara’da Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ile görüşmelerini sürdürmektedir. Aynı zamanda, belediye başkan yardımcımız da SGK İl Müdürlüğü ile gereken temasları sağlamaktadır.

Bu süreçte, mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli tüm adımlar atılmaktadır. Görüşmelerin ve müzakerelerin sonuçlanmasını beklerken, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve spekülasyonlara mahal vermemek adına detaylı bir basın açıklaması yapılması uygun görülmemiştir. Görüşmeler sonucunda ve Ankara dönüşünde en kısa zamanda açıklama yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisi ve anlayışı için paylaşır, tüm süreç boyunca bizlere göstermiş olduğunuz destek için teşekkür ederiz.”

12 Eki 2023 - 17:34 Kocaeli/ İzmit- Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.