Yazar Julia Sena Yamanoğlu: Araştırdıkça İslam’a aşık oldum

13. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan Yazar Julia Sena Yamanoğlu, İslam’a yolculuk hikâyesini okuyucuları ile paylaştı.

Etkinlikleri, imza günleri, söyleşileri ve sahafları ile 7’den 70’e tüm kitap tutkunlarını kucaklayan 13. Kocaeli Kitap Fuarı doludizgin ilerliyor. 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda İslam’a yolculuk hikâyesini “İki Dünya Arasında” adlı söyleşisi ile okurlarına anlatan yazar Julia Sena Yamanoğlu, “Araştırdıkça İslam’a aşık oldum” ifadesini kullandı.

“ÇOCUKLUĞUMDA ÇOK YALNIZ KALDIM”

2000 yılında Polonya’nın Sczecin şehrinde ateist bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Julia Sena Yamanoğlu, İslam’ı seçmesiyle birlikte Türkiye’ye yerleşti. İslam’a yolculuk hikâyesini 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla paylaşan Yamanoğlu,  “Polonya’da doğdum. 4 sene önce Türkiye’ye geldim. 13 yaşına kadar ailem ile birlikteydik. Ailemden çok sevgi görmedim. Annem ve babam boşandığında tek kaldım. Çünkü annem yurtdışına gitti. Babam ise işadamı olduğu için sık sık şehir dışına çıkıyordu. Çocukluğumda çok yalnız kaldım. Kimseyle arkadaşlık kuramadım. Her gece gökyüzünü izliyor, huzur buluyordum. Yahudilik ve Hristiyanlık dinlerini araştırdım ama ikisine de ısınamadım. Ben de İslam’ı araştırmaya başladım. İlk başta çok korkuyordum. Araştırmaya devam ettim. Araştırdıkça İslam’a aşık oldum. Gökyüzünü izledim, o gece gökyüzü çok güzeldi. Sanki yıldızlar bağırıyordu, ‘Müslüman ol’ diye. 18 yaşıma kadar babama Müslüman olduğumu söyleyemedim. Bir gece haber izlerken babama Müslüman olduğumu söyledim. Kavga ettik ve bende evden ayrıldım” dedi.

“İSLAM HAK ETTİĞİ YERİ BULACAKTIR”

Müslüman olduktan sonra Meryem ismini kullanıyordum. Eşimle tanıştım. Eşim bana kulağıma ezan okunup okunmadığını sordu, bilmiyordum. Kulağıma ezan okudu, Sena ismini aldım. O gün bugün Sena ismini kullanıyorum. Avrupa’da İslam’a fobi arttı. Haberlerde görüyoruz. Saldıralar oluyor kıyafetlerden dolayı. Gençlerimiz ateist oluyor. Bir yerde ne kadar acı varsa onun nimeti daha fazladır. Elbet İslam ve Müslümanlık hak ettiği yeri bulacaktır” dedi.

08 Eki 2023 - 11:58 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.