Aile Sağlığı Merkezinde 3 doktor saldırıya uğradı!

Kocaeli'de bir aile sağlığı merkezine gelen hastane ve hasta yakınları, 3 doktoru darp etti. Yaralanan 3 doktorun darp edildiği o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Video için play'e tıklayın

Olay, Körfez Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Hasta ve hasta yakını olduğu iddia edilen bir grup, henüz bilinmeyen nedenden aile sağlığı merkezini bastı. Sağlık merkezinde bulunan 3 doktoru darp eden grup, çevreye de zarar verdi.

Vatandaşların araya girmesine rağmen şiddetine devam eden saldırganlar, bir doktorun boğazını sıkarak boğmaya kalktı. Boğulma tehlikesi geçiren doktor yere yığılarak bayıldı. Büyük korku ve paniğin hakim olduğu olayda bir doktorun da eli kırıldı. A.M.K., S.E., Y.S. isimli 3 doktor, tedavi altına alındı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, olaya karışan kişilerin güvenlik kameralarından kimlik tespitini yaptı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Doktorların darp edildiği olay saniye saniye vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

“SIFIR TOLERANSLI ALAN İLAN EDİLMEDİ”

 Darp edilen hekimleri hastanede ziyaret eden Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, yaptığı açıklamada yaşan şiddet olayını kınadı. “Sağlıkta şiddetin sonu anında hapis olmadığı sürece bu vahşetinde sonu gelmez, azalmaz” diyen Çeker, “Geçtiğimiz yıl TBMM’de sağlıkta şiddete yönelik bir düzenleme hayata geçmiştir ama görülüyor ki, bu düzenleme uygulamada hayata geçmemiş, düzenlemenin yaptırımları hissettirilememiştir.  Ancak şiddet uygulayan canilerin salıverildikten sonra oluşan kamuoyu tepkisi nedeniyle tekrar tutuklandıklarına şahit olmaktayız. Bu nedenle sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir” diye belirti

“HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASI GEREKLİDİR”

Çeker açıklamasında şunları belirtti; “Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir.  Salgın sürecinde bile böylesine korkunç olayların yaşanması yaptırımların ne kadar ağır olması, tedbirlerin en üst seviyede alınması gerektiğini göstermektedir.Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında İstinasız tutuklu yargılama ve şiddet uygulayanlara acil haller dışında kamu sağlık hizmetinin belirli bir süre ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir.Aksi takdirde ne yazık ki şiddetin önlenmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının yaşadıklarına bir son verilmesinin başka bir çaresi yoktur. Sağlık çalışanları şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır.

"KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Kınamakla, unutmakla ve münferit bir olay gibi görmekle bu şiddetin ne sonu gelir ne de çalışan kendini güvende hisseder. Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır.  Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddette kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalı, en ağır cezalar verilmelidir. Türk Sağlık Sen olarak konunun takipçisi olacağız. Olayın yaşandığı saatten sonra Devletimizi temsil eden kamu İdarecilerinin olayla ilgili göstermiş oldukları hassasiyetten ve darp edilen hekimlerimizin yanında olmalarında dolayı kendilerine teşekkür ederiz.”

 

 

06 Eki 2023 - 20:24 Kocaeli- Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

04

Doktor Babasi - İki cocugum gelinim doktor çok pişmanım keşke engelleseydimde başka meslek seçse idiler. Her nobetlerinde ödüm kopuyor.ömrunu okumaya adadı gençliği heb oldu su muameleye bakarmisiniz kim sahip çıkacak bizim yavrularimiza

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ekim 01:44
03

Kazancek - Sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı ŞÌDDETLE kınıyor ve suçluların en ağır cezaya çarptırılmasını yüce Türk yargısından RÌCA EDÌYORUM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 22:21
02

Derinceli - çözüm basit bunların soy ağacı çıkarılıp önce kısırlaştırılıp rehabilite edil dikten sonra bu ırka beslenme yasağı getirilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 17:01
01

Biraz Edep Ya Hu - Bu olayları yaşayan birisi ile fotoğraf çekilmek ne demek ya hu?

Tepedeki siyasetçiler Hekimleri karalar ve hedef gösterirse, kanı bozuk tipler de saldırır, bu konuya değinseydin keşke hikaye anlatacağına, fotoğraf çekileceğine...

Sendikanız da, siyasetiniz de, şark kurnazlığınız da yerin dibine girsin.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 10:12