Yuvacık Barajı yüzde 90’ı geçti!

Kocaeli’nin en önemli içme su kaynağı olan Yuvacık Barajı’nda iyi haberler gelmeye devam ediyor. Barajdaki su seviyesi yüzde 91’e çıktı…

Kocaeli’de yağışsız ve kurak geçen günlerin ardından Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi hızla düşmeye başlamıştı. Bir ara su seviyesi yüzde 20’lere kadar gerilemişti. Barajdaki bu seviye ve bir türlü gelmeyen yağışlar endişe yaratmıştı.

Son günlerde ise Yuvacık Barajı’ndan sevindirici haberler gelmeye başladı. Son haftalarda yağan kar ve yağmurlarla birlikte Yuvacık Barajı’na su seviyesi hızla yükselmeye başladı. Bugün yapılan ölçümlere göre, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 91’e çıktı. Yuvacık Barajı’nda 46 milyon 350 bin metreküp su bulunuyor.

Öte yandan 25 milyon metreküp kapasiteli Kandıra İlçesi ve bağlı köylerin su ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı'nda ise su seviyesi de artıyor. Namazgah Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 75’e yükseldi. Barajda bulunan su miktarı ise 17 milyon 40 bin metreküp.

13 Mar 2018 - 10:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.