Yuvacık Barajı “yanardağ patlamasına” karşı sigortalanacak!

Kocaeli’nin en önemli içme su kaynağı olan Yuvacık Barajı sigortalanacak. Sigorta şartnamesinde yer alan “yanardağ patlaması” ibaresi ise dikkat çekti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden olan, İzmit SU AŞ. (İSAŞ) tarafında işletilen Yuvacık Barajı sigortalanacak. Yuvacık Barajı ham su boru hatları, Arıtma tesisi, kontrol sistemi ve diğer tüm ekipmanların, baraj dahil üretilen suyun İSU'nun dağtım depolarına kadar ki süreçte sisteme dahil ekipmanlarının sigortalanması işi yapılacak.

Sigorta; yangın, deprem, yer kayması, taşıt çarpması, sel, dolu fırtına, kar ağırlığı, yanardağ patlaması gibi nedenler ile fabrikadaki işin herhangi bir sebeple durması halinde ortaya çıkacak maddi hasarı karşılayacak. Bir yıl süre ile geçerli olacak olan sigorta kapsamında her türlü doğal afet ile meydana gelebilecek zararlar yer alacak.

İzmit Su A.Ş personelinin çalışma sırasında ve işe gidip gelirken yaralanma ve ölüm risklerinin sigortalanması da şartname yer aldı. Bununla birlikte taşeronlar, stajyerler ve her türlü hizmet alınan firmaların personelleri de sigorta kapsamında yer alacak.

1 Şubat 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihîleri arasında kapsayacak olan sigorta iş için ihale 1 Şubat günü, İZMİT SU A.Ş’nin Başiskele’de bulunan binasında yapılacak.

18 Ara 2018 - 11:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.