Yoğun bakımlara ek yataklar konuluyor…  Kocaeli kırmızı alarm veriyor!

Vaka sayılarındaki artış sonrasında yoğun bakım ünitelerine yansıyan yoğunluğa karşı geç olmadan önlem alınması gündemde. Bakanlığı artan yoğun bakım oranları nedeniyle yeni önlemler almaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı artan yoğun bakım oranları nedeniyle yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Türkiye'de yoğun bakım yatak sayısının yüzde 60'ının devlet hastanelerinde, yüzde 40'ının diğer hastanelerde olduğunu bildiren uzmanlar önemli uyarılarda bulundu. Edinilen son dakika verileri Türkiye'de şimdi ve kısa vadede bir yoğun bakım yatak sıkıntısına işaret etmese de Sağlık Bakanlığı yeni önlemler alarak uzun vadede de problem yaşanmasının önüne geçmek için kolları sıvadı.

BAZI İLLERDE YÜZDE 77'LER GÖRÜLDÜ

Aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu bazı şehirlerde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 77'lere ulaşmasının durumun ciddiyetini ortaya koyduğunu söyledi. Bakanlıktan tüm illere gönderilen genelgede ise özel hastanelerin pandemi süresince ek yatak taleplerinin karşılanacağı açıklandı.

YOĞUN BAKIM GENELGESİ

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin imzasıyla 24 Kasım'da tüm illere gönderilen son dakika genelgesinde, pandemi süreci sonunda geçici olarak ilave edilen yatakların iptal edileceğinin bilinmesi şartıyla, hastane binasında tadilat yapılmaksızın yerinde yatak eklenmek suretiyle sadece erişkin yoğun bakım yatağı veya çocuk yoğun bakım yatağı ilave yapılabileceği söylendi.

KOCAELİ’DE KIRMIZI ALARM 

Koca’nın, son hafta içinde yüzde 50 ile yüzde 100 arasında vaka artışı olan iller arasında gösterdiği, Kocaeli’de önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Kocaeli’de artan vakalar nedeniyle hastanelerdeki yoğun bakım üniteleri ile solunum cihazları doluluk oranları arttı. Bakan Koca’nın açıklamaların göre Kocaeli’de servis doluluk oranı yüzde 69.5, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76.9 solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 40,6 oldu.

27 Kas 2020 - 08:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Karekter yoksunu eski sağlık müdürü Şenolda kendi ile gurur duyar gibi sosyal medyasından paylaşım yapıp şükredip duruyor,Şenol senin ben ruhunu silkiyim

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Kasım 08:48