Yerel seçim yüzünden mi? O yıkımlar iptal edildi!

Gebze Belediyesi, ilçede bulunan ruhsatsız yapıların yıkımı için ihale düzenleyecekti. O ihale ise iptal edildi.

İmar barışı uygulaması sürerken, bir yandan da belediyeler, bu uygulamanın dışında alan yapıları hızla yıkmaya başlamıştı. Kent genelinde pek çok yapı süratle yıkıldı. Özellikle yerel seçim sürecinin başlaması ile birlikte bu yıkımlar durdu.

Kocaeli’de en fazla yıkımın olacağı ilçelerden biride Gebze’ydi. Gebze Belediyesi, ilçede bulunan ruhsatsız ve ruhsata aykırı 497 yapının yıkılması için çalışma başlatmıştı. İhale ile bir yıl sürede Gebze’deki 497 yapı yıkılacaktı.

Bu ihale ise sessiz sedasız iptal edildi. Benzer yıkımların her zaman bir gerginliğe sebep olur. Gebze’de yerel seçimler öncesi böyle bir gerginliğin istenmediği için bu ihalenin iptal edildiği iddia ediliyor.  Bu yapılar ile ilgili Gebze Belediyesi ne yapacak henüz belli değil.

23 Oca 2019 - 10:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.