Yemen’e yardım kermesi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfı’nın başlattığı Yemen’e yardım kampanyası kapsamında İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde Yemen’e yardım kermesi düzenlendi. Kermes 3 gün boyunca açık olacak

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfı tarafından başlatılan Yemen’e yardım kampanyasına bir destek de İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğünden geldi. İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğünün ev sahipliğinde Yemen’e yardım kermesi düzenlendi.

Fevziye Camii’nin önünde açılan kermes standının açılış törenine İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yanı sıra İzmit İlçe Müftüsü Süleyman Küçük ve çok sayıda din görevlileri katılım gösterdi. 12 Ocak Cumartesi gününe kadar açık kalacak kermeste Kur’an kurslarında eğitim veren öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları yiyeceklerin yanı sıra vatandaşların aldığı kuru gıdalar da satılacak. Kermesin gelirleri ise Yemen’e gönderilecek.

Kermesin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, “Yemen’deki kardeşlerimize katkıda bulunmak için Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Türkiye Diyanet Vakfıyla ortaklaşa hazırladığı kermesi İzmit’te düzenliyoruz. Hayır yarışında her zaman varız. Böyle bir günde bizlerin davetine icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Küçük’ün ardından söz alan İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Bir ay önce devletimizin organizasyonuyla başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Geçtiğimiz ay camilerimiz için toplanan yardım 1 Milyon 56 bin TL. Bu yardım kafilesini kermes hizmetiyle devam ettirmek istiyoruz. Yardımlarımız bitmeyecek. Biz bu işi imani bir vazife olarak yapıyoruz. Yemen’deki kardeşlerimizin acısına seyirci kalmak bizlere göre değildi. Bu yardıma katkı sağlayacak bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu

10 Oca 2019 - 16:47 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.