Yasal süre bitmek üzere… TÜPRAŞ’ta hala anlaşma yok!

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ'ta toplu sözleşme süreci, patronların uzlaşmaz tavrı nedeniyle tamamlanamıyor. Yasal süre bitmek üzere…

TÜPRAŞ’ta Koç Holding’in uzlaşmaz tutumu nedeniyle hâlâ toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanabilmiş değil. Grev yasağının olduğu şirkette, yasa gereği Petrol-İş Sendikası’nın pazartesi günü Yüksek Hakem Kurulu’na (YHK) başvurması gerekiyor. Sendika, şirkete ‘Kazanımlarımıza saldırmaktan vazgeçin, bu işi masada bitirelim’ çağrısı yapıyor. TÜPRAŞ yönetimi ise bir yandan dayatmalarını sürdürürken diğer yandan sendikayı suçlayan beyanlarda bulunuyor.

Daha önce işçilerin yüzde 75 zam istediğini iddia eden TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, önceki akşam yayımladığı sirkülerde, kendilerinin değil, sendikanın uzlaşmaz bir tavır sergilediğini ileri sürdü. “TÜPRAŞ olarak başından beri masada uzlaşı sağlayarak çözüme ulaşma arzumuz, maalesef beklenen karşılığı bulmamıştır” diyen Yelmenoğlu, çalışma düzeniyle ilgili önerdikleri 3 maddenin ısrarla müzakere edilmemesini izah edilebilir bulmadıklarını ifade etti.

Petrol-İş’ten bu iddialara yanıt gecikmedi. Petrol-İş Genel Merkezi’nden dün yapılan açıklamada, “Sendikamızın masada müzakerelerden kaçındığı yönündeki beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu durum, TÜPRAŞ adına masada oturan heyetin de inkâr edemeyeceği açık bir gerçekliktir. TÜPRAŞ işverenin ısrarla müzakere edilmediğini iddia ettiği 3 madde, süreç boyunca yapılan 11 toplantıda defalarca görüşülmüştür. Buradaki sorun, bahse konu maddelerin müzakere edilmemesi değil, bu taleplerin sendikamızca kabul edilmemiş olmasıdır” dendi.

Sendika, TÜPRAŞ yönetimini bir kez daha müzakerelere katılmaya ve ortak akılla toplu iş sözleşmesini sonuçlandırmaya davet etti.

23 May 2019 - 12:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.