Yasak olmasına rağmen vapura bindi, olay çıkarttı!

Yasak olmasına rağmen vapura binen 65 üstü bir vatandaş olay çıkarttı

Kocaeli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Covid-19 salgınla mücadele kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların 16.00-20.00 saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmaları yasaklanmıştı. Bugün İzmit 1 Mart Vapur İskelesinden kalkan 17.50 vapuruna binmek isteyen 65 yaş üstü bir vatandaş, iskelede bulunan güvenlik görevlileri tarafından uyarıldı. Uyarılara aldırış etmeyen vatandaş kaçak olarak vapura bindi. Olay sonrası güvenlik görevlileri tarafından iskeleye polis ekipleri çağırıldı. Vapurun kalkışı yaklaşık 20 dakika aksarken, yolcular duruma isyan etti.

 

GÖREVLİLERE HAKARET ETTİ İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda vapura binemeyeceği konusunda kendisini uyaran iskeledeki güvenlik görevlileriyle uzun süre tartışan 65 yaş üstü vatandaş tartışmanın büyümesi üzerine güvenlik görevlilerine hakaret etmeye başladı. Vapuru bekleyen yolcularında rahatsız olduğu olay sonrası kaçak olarak vapura binmeyi başaran 65 yaş üstü vatandaş için polis ekiplerine haber verildi.

 

HELALLİK İSTEDİ

Yapılan şikâyet üzerine olay yerine gelen polis ekipleri 65 yaş üstü vatandaşa vapurdan inmesi için uyarıda bulundu. Yapılan tüm uyarılara aldırış etmeyen vatandaşa 900 lira para cezası kesildi. Kesilen para cezası sonrasında da vapurdan inmeyen yaşlı adam vapurla seyahat etmeyi başardı. İzmit’ten kalkan ve Gölcük, Değirmendere ardından da Karamürsel’e giden vapurun kalkmasını yaklaşık 20 dakika geciktiren 65 yaş üstü vatandaş daha sonra ise tüm yolculardan gecikmeye neden olduğu için özür dileyip helallik istedi.  

20 Kas 2020 - 19:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.