Ya Kocaeli’deki o tren yolunda da kaza olursa…

CHP, Ankara’da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının Meclis tarafından araştırılması için önerge verdi. Önergede Gebze-Halkalı hattına da dikkat çekildi

Önerge, CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un imzasını taşıyor. Önergeyle can ve mal kaybına yol açan kazaların gerçek nedenlerinin ortaya çıkarılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Önergede yaşanan tren kazası hatırlatılarak, “AKP döneminde 6 büyük tren kazasında 100’e yakın vatandaş hayatını kaybetti” denildi. TCDD’nin işletme hataları ve alt yapı eksikliğinin tespiti için Meclis’te komisyon kurulması talep edilen önergede, şu ifadelere yer verildi: 

“AKP iktidarının kamu yatırımlarını, yandaş müteahhitlere rant aktarma ve seçim malzemesi olarak kullanma alışkanlığı, yatırımların tamamlanmadan, güvenlik önlemleri alınmadan hizmete açılması büyük kazaların yaşanmasına davetiye çıkarmaktadır.” 

Önergede Gebze-Halkalı hattına da dikkat çekildi, burada tıpkı Ankara’daki gibi bir kaza olabileceği uyarısında bulunuldu.

#

17 Ara 2018 - 08:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.