Valilerden sonra sıra onlarda… Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar’ın yeri değişecek!

350 Mülki İdare Amiri'ni ilgilendiren Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesinin için açıklanacağı tarih öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlara ilişkin kararnamenin hazırlıkları tamamlandı. Hazırlanan listenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalandığı ve Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiği ileri sürüldü.

Kararnamenin 7 Temmuz Salı günü yayınlanması öngörülüyor. Eğer bir aksilik olur Salı’ya yetişmez ise 8 Temmuz Çarşamba günü kararnamenin açıklanması bekleniyor.

Türkiye’de 5 Coğrafi Bölge’de bulunan 6 hizmet sınıfında önemli atamaların gerçekleştirileceği öğrenildi.

Yaklaşık 350 kişiyi kapsaması beklenen kararname ile ilgili, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan taslak üzerinde Cumhurbaşkanlığı birimlerince değerlendirme yapılacağı öğrenildi.

922 ilçede heyecanla beklenen kararnamede Doğu bölgesindeki kaymakam ve vali yardımcılarının Batı’ya gönderilmesi bekleniyor. Çok sayıda Vali Yardımcısının Kaymakamlık makamına atanabileceği konuşuluyor.

Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı onayıyla Valiler Kararnamesi yayınlanmış, 17 ilin valisi Mülkiye Başmüfettişi yapılmıştı. 24 ilin valisi başka illerde görevlendirilmişti.

#

06 Tem 2020 - 08:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Allah’ım sana şükürler olsun,dursun zaman diyorum,oleeeeeeeeay,yupppppppi!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 08:49