Üzerimizden kilometrelerce yüksek gerilim hattı geçecek!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından 4 ilden geçecek toplam 180 kilometre uzunluğunda yüksek gerilim hattı yapılacak. Hattın 47 kilometrelik bölümü ise Kocaeli içinden geçecek.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yaklaşık 180 kilometre uzunluğundan yeni bir enerjisi İletim hattı projesi hazırladı. “380 kV Akçakoca-Karasu-Çekmeköy Elektrik Enerjisi İletim Hattı” adı verilen proje Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul illerinden geçecek.

Yüksek gerilim hattı Düzce’nin Akçakoca İlçesinde yer alan Deredibi köyü yakınlarından başlayarak sırasıyla, Sakarya İli Kocaali-Karasu-Ferizli-Kaynarca İlçeleri, Kocaeli İli Kandıra-İzmit-Derince-Gebze ve İstanbul İli Şile-Beykoz-Çekmeköy İlçesi arasında yapılacak. Hattın 47 kilometrelik bölümü ise Kocaeli içinden geçecek.

Yüksek gerilim hattı Kocaeli’de Kandıra’nın Sarıgazi, Karlı, İncecik, Pelitpınarı, Seyitaliler, Sarıcaali, Sinanlıbilallı, Sarıahmetler, Elmacık, Topluca, Kocakaymaz, Goncaaydın (Saltıklar), Hüdaverdiler, Sepetçi, Üğümce, Karadivan, Şerefsungur, Deliveli, Çalyer, Akçağıl, Nasuhlar, Tatarahmet, Çakmaklar Mahalleleri, İzmit’in Bulduk Mahallesi, Derince’nin Terziler, Karagöllü Mahalleleri, Körfez’in Alihocalar Mahallesi, Gebze’nin Duraklı, Hatipler, Ahatlı ve Mudarlı Mahalleleri üzerinde geçecek.

Proje için belirlene güzergâhın sağından ve solundan 2,5 kilometre olmak üzere toplam 5 kilometre genişliğinde bir koridor oluşturulacak.

90 milyon liraya mal olması beklen proje ile ilgili çalışma sürerken bir yandan da toplantılar yapılıyor. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla geçtiğimiz nisan ayında halkın katılım toplantısı düzenlenmişti. Büyük tartışmaların yaşandığı bu toplantıda, kamulaştırmaların uygun bir biçimde yapılmadığı dile getirilmişti. Ekim yapılan tarlaların üzerinde yapılan çalışmanda tarlaların zarar gördüğü yine köylülerin tepki gösterdiği bir diğer konu olmuştu.

Proje ile ilgili inceleme ve değerlendirme toplantısı 12 Aralık günü yapılacak.

Hattın geçeceği güzargah

#

28 Kas 2017 - 10:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.