Ürünlerinde “Domuz eti” çıkan firmayı aklamaya çalışan müdürlere ceza!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ürünlerinde domuz eti kullandığı için teşhir ettiği “Gurme Gıda” adlı firmayı Tarım İl Müdürlüğü’nün aklamaya çalıştı. Bakanlık ise o müdürlere cezayı kesti.

Ürünlerinde “Domuz eti” çıkan firmayı aklamaya çalışan müdürlere ceza!
Haber albümü için resme tıklayın

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, Kocaeli’de faaliyet gösteren Gurme Gıda adlı firmanın ürünlerinde domuz eti kullanıldığı tespit edilmişti. Gurme Gıda adlı et firmasının iki ay arayla yayınlanan listede arka arkaya yer alması denetimlere yönelik yaptırımların sorgulanmasına neden olurken, sahtekârlığın hangi boyutlara geldiğini de gözler önüne sermişti. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde iki ürününde domuz eti tespit edilen Gurme firmasının ocak ayından yayınlanan listede ise bir ürününde yine domuz eti tespit edilmişti.

MÜDÜRLÜK AKLAMAYA ÇALIŞTI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde Gurme Gıda firmasının ürünlerinde domuz eti tespit edilirken, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün tağşiş değil, bir kontaminasyon şeklinde cevap vermesi ile skandal ortaya çıkmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde ürünlerinde domuz eti tespit edilen Gurme firmasının, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından aklandığı ortaya çıktı. İl müdürlüğünün 19 Temmuz 2019 tarihli firmasına cevaben yazdığı skandal bir yazı ortaya çıkarken, “Yaptığınız detaylı iç kontrol ve çalışmalarınız doğrultusunda görüldüğü üzere bahsedilen soruna tağşiş değil kontaminasyon olduğu kanaatine varılmıştır. İşletmenizde bahse konu olaydan sonra alınan numunelerde domuz geni yönünden herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır” denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gurme firmasının yine taklit ve tağşiş listesinde ürünlerinde domuz eti tespit edilen firmalar arasında yer alması gıdada uygulanan sahtekârlığın hangi boyutlara geldiğini gözler önüne sererken, firmanın da Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden aldığı yazıyı gerekçe göstererek bakanlığı mahkemeye vermesi dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı da bakanlığa bilgi verilmeden söz konusu firmayı aklayan yazısından dolayı söz konusu Tarım İl Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattı.

BAKANLIK CEZAYI KESTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın soruşturması tamamlandı. Yapılan soruşturma sonucunda, ürünlerinde domuz eti çıkan firmayı aklamaya çalışan görevlilere ceza verildi. Kocaeli İl Müdürü Kerim Mete ve Kocaeli eski İl Müdürü, şimdilerde ise Sakarya Tarım İl Müdürü olan Nuri Al hakkında 1/8 oranında aylıktan kesme cezası verildi. Her iki isminde yakın zamanda görevlerinden alınması bekleniyor.

#

08 Nis 2020 - 12:09 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

08

Selo - 8de 1 maaş kesme cezası çok etkili olmuştur eminim. Bu nasıl ceza ödül gibi

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:09
07

Koord - Ey kerim bey hazırlanmış yazıyı personele verip bunu böyle yaz dediğin doğrumu.yazidan sonrada ab mud halide hanım,yazının yazıldığı sırada sube Mdr bakan abdurrahman tabak ve yazıyı hazırlayan mehmet beyle gurme firmasında 4 gün agirlandiginiz dogrumu

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:09
06

Recep - Daha önce büyük bir hayvancılık işletmesinde çıktığı söylenen şarbon hastalığını da ha bu kerim bey örtbas etmek istedi mi.Bu konuda hayvancılık şu personeline çok baskı yaptı mı

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:09
05

Gebzeli - Bu konunun tamaminin aslını en iyi cayirova tarim müdürü bilir.Asla yalan soylemez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:09
04

Hasan - Şarbon cıkan ve haberlere konu olan gölcük teki büyük hayvan kurban kesim yerinde bu kerim kapattı ve ödül olarak müdür yapıldı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:09
03

Baki - Senaryo yazılmış ve oynanmış.Bu oyunu bilerek oynayanlar olduğu gibi.Zerre kadar bilgisi ve suçu olmadığı halde ceza alan eski müdürümüzde var. Ancak her nefis ölümü tadacaktır.mahsede hıc kimse yalan soyleyemiyecektir.Gorelim mevla neyler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:09
02

Revep - Sayın gebzeli çayırova müdürü değil Tarim müdürlüğünde herkes biliyor da müdürün gazabından korkuyorlar gibi.bu toprağın altıda vardır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:09
01

Personel - Ortada böyle bir durum var anlasildiki birileri kendi çıkarları uğruna birilerini korumuş personele yazıları baskı ile yazdırmış bir çiftlikteki insan sağlığı için sıkıntılı durumu gene baskı ile kapatmaya çalışmış yaptığı şaibeli işler sonucu makam almış bundan sonra ne olacak biz hata yapmışız deyip hatadan dönülecek mi yada aman oldu bir hata böyle devam etsin deyip bu kadar alengirli işleri olan kişi makamda bırakılarak ödüllendirilecek mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:09