Ürünlerinde “domuz eti” çıkan firma bakanlığı yalancılıkla suçladı!

Kocaeli’de üretilen ve Türkiye’nin en ünlü sucuk markalarından biri olan firmanın ürününde domuz eti çıkmıştı. Firma ise yaptığı açıklamada, bakanlığı yalancılıkla suçladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı son liste vatandaşları dehşete düşürdü. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen 618 firmaya ait 1211 parti ürün tespit edildi.

Asıl dehşet veren ise süpermarketlerde büyük promosyonlarla satılan Türkiye'nin en ünlü sucuk ve kavurma markasının ürünlerinde domuz etinin çıkması oldu. Listede en şaşırtıcı olan ise Gurme Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Firması tarafından üretilen ürünlerde domuz eti tespit edildi. Fabrikası Çayırova’dan bulunan Gurme Gıda’nın, “Gurme” markalı sucuk ve macar salamda domuz eti tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan firma, Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamasının gerçek dışı olduğunu iddia etti.

Firmanın açıklaması şöyle;

“Gurme Gıda, 25 yıldan bu yana yaptığı her iş ve üründe ulusal ve uluslararası standartlara uyan, mevzuat olarak tüm yükümlülüklerini yerine getiren, güvenilir ürün hizmeti sunan, 400 kişiden fazla insana istihdam sağlayan ve 10.000.000 USD ihracatı olan ülkemizin en büyük üretim ve sanayi kuruluşları arasında yer alan bir firmadır. 

Gurme Gıdanın üretimini gerçekleştirdiği tüm ürünlerde kullanılan hammaddeler Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olup, başta Bakanlıklar olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca onaylı işletmelerden temin edilmektedir. Gurme Gıda tüm üretimi gerekli kural ve şartlar dahilinde titizlikle yerine getirmektedir. Gurme Gıda, her yıl yenilenen ve halen geçerli olan kalite standartları belgelerine sahip bir firmadır.

12.10.2019 tarihli Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan listede Gurme Gıda isminin geçmesinden son derece üzüntü duymaktayız. Zira Gurme Gıda olarak tağşiş yapıldığına yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu, aksini ispatlayan belgelere sahip olduğumuzu beyanla, söz konusu iddialar neticesinde tüm ürünlerimiz üzerinde uluslararası standartlarda yüzlerce analiz yapılmış ve analiz sonuçlarında hiçbir şekilde tağşiş yapıldığına dair tespite rastlanılmamıştır.

Ayrıca Kocaeli Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan 19.07.2019 tarih, 92439379-300-E.2194642 sayı, Üretim Risk Değerlendirme Çalışması konulu resmi yazıda bahsi geçen numunelerde tağşiş olmadığı açıkça ve net olarak belirtilmiştir.”

15 Eki 2019 - 12:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.