Ünlü’den mağdur kamu görevlisine ziyaret: 'Usulsüz uygulamalara müsaade etmeyeceğiz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Gülten Karaaslan’ı iş yerinde ziyaret etti.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 657 Devlet Memuru olarak görev yapan Gülten Karaaslan’ın kurumda yaşamış olduğu mağduriyet ve haksız uygulama nedeniyle iş yerinde ziyaret etti.

İl Başkanı Aydın Ünlü’ye Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, İzmit İlce Temsilcisi Ercan Öztürk, İş Yeri Temsilcisi Ayşe  Dalgıç Gülen’de  eşlik etti. İl Başkanı Ünlü Kurumda görev yapan Gülten Karaaslan’ın kurumda yaşamış olduğu sorunlar  (mobing, sebepsiz olarak sözel ve yazılı olarak sık sık birim değişiklikleri hakkında mağdur Gülten Karaaslan’dan detaylı bilgi aldı.

İl Başkanı Ünlü daha sonra Hastane Başmüdürü Burhan Ereside makamında ziyaret ederek görüştü.

ÜNLÜ; BAŞMÜDÜR ERES’E TEŞEKKÜR ETTİ Gülten Karaaslan’ın Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamış olduğu mağduriyet ve usulsüz uygulamalar hakkında MHP Kocaeli İl Başkanı Ünlü, Hastanesi Başmüdürü Burhan Eresi makamında ziyaret ederek konu hakkında Başmüdür Eres ile de görüştü. 

Başmüdür Eres’in konu hakkında yapmış olduğu bilgilendirme için İl Başkanı Ünlü; Başmüdür Eres’e Teşekkür etti.

USULSÜZ UYGULAMALARA MÜSAADE ETMEYİZ

Ziyaret sonrası MHP Kocaeli İl Başkanı Ünlü yapmış olduğu açıklamada ”Kurumlar Devletin ve milletindir. Kurum amirleri, Kanun ve yönetmelik çerçevesinde kurumları sevk ve idare etmeleri gerekmektedir. Kanun ve yönetmelikleri yok sayarak kurumları keyfi yönetemezler, Kurum çalışanlarına usulsüz uygulama ve mobing yapamazlar” diyerek Cumhur ittifakı olarak  kurumlarda usulsüz uygulamalara ve mobing’e müsaade etmeyeceklerini söyledi.

TEMENNİMİZ YAPILAN USULSÜZ UYGULAMADAN VAZGEÇİLİR

Açıklamalarını sürdüren Ünlü;  “Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kamu görevlisine karşı yapılan usulsüz uygulama ve mobing ile ilgili yapmış olduğumuz ziyarette mağduru ve idareyi dinleyerek konuya ne kadar duyarlı olduğumuzu göstermiş olduk. Temennimiz  İdare kamu görevlisine karşı yapılan usulsüz uygulamadan vazgeçer. Konunun takipçisi olacağım. Aynı hassasiyeti diğer kurumlarımız da görevli Kamu çalışanları içinde göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

ÇEKER’DEN ÜNLÜ’YE TEŞEKKÜR

Çeker; “MHP Kocaeli İl Başkanı Ünlü’nün KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli  Sendika üyemiz Gülten Karaaslan’ın kurumda yaşamış olduğu sorun nedeniyle konunun taraflarını yerinde ziyaret ederek konu hakkında bilgi alıp konunun takipçisi olacağını Kamu oyuna beyan etmesi nedeniyle Sayın İl Başkanı Aydın Beye Teşekkür ederiz.  Bu ziyareti ile Kamu çalışanlarının yalnız olmadığını ortaya koymuştur. Ziyaretini önemsiyoruz.  Temennimiz Diğer kurumlardaki idarecilerde bu olaydan ders çıkarırlar” dedi.

SORUNUN KİMDEN KAYNAKLANDIĞINI BİLİYORUZ

Açıklamasını sürdüren Başkan Çeker; “Hastane Başmüdürü Burhan Eres’in konu hakkında vermiş olduğu bilgi ve duyarlılığı için kendisine teşekkür ederim. Sorunun kimden ve ne için kaynaklandığını sendika olarak iyi biliyoruz. Üyemizin mağdur olmasına sebebiyet kimin verdiğine dair elimizde belge ve bilgi mevcuttur. Konunun takipçisiyiz. Temennimiz sorunun kaynağı ve muhatabı konuya sağduyu ile yaklaşarak sorunu çözer ve kurumu yıpratmaz. Sağlık çalışanları sahipsiz değildir. Türk Sağlık Sen olarak kurumlara da görev yapan sağlık çalışanları Sendikamız üyesi olsun veya olmasın mağdur olan tüm sağlık çalışanlarının yanındayız” ifadelerine yer verdi.

05 May 2019 - 08:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.